• Forside

Slut med Melbourne?

En ny Formel 1 bane er planlagt i Australien. Det skulle efter sigende dreje sig om et splinternyt anlæg til en anslået pris af €500 millioner. Og beliggenheden er allerede valgt, nemlig uden for byen Nowell i staten Queensland.

Af: (@bmf1.dk) d. 4/4 2007 klokken 13:04

Den nuværende Albert Park-bane i Melbourne, har kontrakt med FIA til og
med 2010, og hvad der derefter skal ske med løbet vides ikke. Men spørger man staten Queensland, så vil de lægge billet ind på det australske GP.

Melbourne sky line, 2007. Det kan være slut med dette view, hvis løbet bliver flyttet.

De lokale medier har rapporteret, at der er tale om en bane på godt 6 km, tegnet af Hermann Tilke, og den vil blive udstyret således, at der kan afholdes natte-løb. Et forslag der falder i god jord hos Onkel Bernie.

Efter hvad vi kan erfare, skal løbet flyttes til den nordlige region, Queensland, i det område der kaldes 'Guldkysten'. Siden 1991 har der været kørt en afdeling af Champ Car serien, en begivenhed der for tiden benævnes Lexmark Indy 300.

Nyheden om Queenslands bud efter det australske GP, kommer efter en længere periode med offentlig kritik af netop løbet i Melbourne. Det er de stadigt stigende omkostninger i forbindelse med afvikling af løbet, som kritikken går på.

Starten på Australiens Grand Prix 2007

Ron Walker, der er bestyrelseformand for Australian Grand Prix Corporation, siger: "Hvis Mr. Ecclestone beslutter sig for, at Queensland er et bedre sted at afholde Formel 1 løb, så bliver det sådan."

Projektet ledes af Ron Brown, som også gerne så, at området ligeledes kan bruges til, at være vært for Australiens runde af verdensmesterskabet i rally. "Vi er ikke ude på at stjæle fra folk, men hvis de ansvarlige Grand Prix personer vil tale med os, er de velkomne til at rette henvendelse," slutter Brown.