• Forside

Massa hurtigst, McLaren halter, Honda skuffer

Mens brasilianske Felipe Massa endnu en gang satte hurtigste tid i den frie træning, så så det anderledes ud for blandt andet Honda, som kæmpede gevaldigt med at finde den rigtige set-up. Alonso og Hamlton ser fortrøstningsfulde på løbet på søndag.

Af: (@bmf1.dk) d. 6/4 2007 klokken 15:04

Felipe Massa var dagens hurtigste mand i sin Ferrari, med de to Renault-kørere tæt i hælene.

Hos McLaren så det anderledes ud. Lewis Hamilton og teamkollega Fernando Alonso var henholdsvis 9. og 12. hurtigste i dagens anden træning.

Hos Honda ser nedturen ud til at fortsætte, med Button på en 15. plads og Barichello helt nede som 21.

Herunder følger kommentarer fra dagens session.

Fernando Alonso (12. bedste tid: 1.37.041)
"Teamet testede her i sidste uge, hvor det mest af bilens set-up var ordnet, så vi havde et godt grundlag for dagens træning. Der er blevet tilføjet nye data til systemet, som vi vil kigge på i aften, men det gik som forventet.

Jeg brugte lidt tid på at vænne mig til Sepang igen, da jeg ikke testede i sidste uge, men der var ingen overraskelser og jeg nød banen."

Fernando Alonso, McLaren-Mercedes. Kvalifikation til Melbourne Grand Prix. Australien 2007

Lewis Hamilton. (9. bedste tid: 1.36.797)
"Dette er mit første Malaysiske GP, men jeg lærte banen at kende sidste uge igennem test. Varmen og luftfugtigheden er som jeg ventede og jeg har trænet.

Træningen i dag var lige ud af landevejen, og vi fik lavet nogle forbedringer. Forholdene på banen skifter konstant, hvilket virkelig er en udfordring for bilens balance. Jeg ser frem til kvalifikationen i morgen."

Lewis Hamilton i pitten hos McLaren-Mercedes. Melbourne, Australien 2007

Det var ikke muligt, at få en kommentar fra hverken Alonso eller Hamilton om årsagen til at deres træningstider var så langsomme. De har sandsynligvis arbejdet med at finde det rigtige set-up forud for søndagens løb.

Hos Ferrari var der store smil, efter Felipe Massa satte sig på dagens hurtigste tid. Kimi Räikkönen fik den fjerde bedste tid.

Felipe Massa. (Dagens hurtigste mand: 1.35.780)
"Alt taget i betragtning var det en god dag. Vi testede begge dæk-compounds og ligedes forskellige set-up´s på F2007´eren, startende med det vi lærte sidste uge hvor vi testede her på banen.

Der er selvfølgelig en masse at lave op til kvalen og til løbet, men weekenden er startet godt og jeg håber vi kan fortsætte de gode takter."

Felipe Massa i pitten under de frie træninger i Malaysia 2007

Kimi Räikkönen. (4. bedste tid: 1.36.160)
"Det har været en god dag, selvom jeg ikke er helt tilfreds med bilens set-up. Vi skal stadig finde de rigtige indstillinger, som er så tæt på dem fra testen i sidste uge, som muligt.

Når det er sagt, tror jeg stadig at vi kan kæmpe med i front om kvalifikationen og i løbet, selvom det på dette tidspunkt er uvist hvordan vi skal nå det mål. Forskelen mellem de to typer dæk? Ikke det store, især ikke når det kommer til omgangstiderne."

Kimi Räikkönen, Ferrari F2007, tester på Sepang-banen i Malaysia

I Hondalejren, var der ikke de store smil fremme. Den nye RA107 som man havde så store forventninger til, ser endnu en gang ud til at skuffe op til det Malayiske GP.

Jenson Button (15. bedste tid: 1.37.578)
"Tja, en hård træning hvor vi kæmpede med at finde balancen. I starten var banen meget støvet, men da banens forhold efterhånden blev forbedret, kunne vi arbejde mere på bilen. Fakta er, at vi stadig er langt fra hvor vi gerne vil være."

Jenson Button, Honda RA107. Test på Sepang-banen i Malaysia

Rubens Barichello (21. bedste tid: 1.38.713)
"Vi har ganske enkelt haft en dårlig dag. At slutte dagen som jeg gjorde, er ekstremt frustrerende. Det var ikke muligt at forbedre de problemer med bremserne som vi havde, så jeg kan kun sige, at vi må se på hvad vi har lært i dag og så finde en løsning på det, så vi kan komme tilbage til hvor vi var i sidste uges test."