• Forside

Sæsonstart i USA ønskes

Norbert Haug siger i et interview til SID, at han håber man vil overveje at starte sæsonen i USA eller Sydamerika frem for Australien. På den måde tilgodeser man de europæiske Formel 1 seere, som stadig er grundstammen i Formel 1.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 10/4 2007 klokken 16:04

Uden Michael Schumacher i Formel 1 har man specielt i Tyskland et problem med at få tilstrækkeligt med seere til at betale de store rettighedsbeløb.

Ulempen ved en sæsonstart i Australien, Malaysia eller et andet asiatisk land skyldes tidspunktet for løbets afvikling i Europa.

Med en sæsonstart i Australien skal størstedelen af europæerne stå op klokken 4, men ved en sæsonstart i USA eller Sydamerika vil sæsonen starte med et løb i Prime Time.

Norbert Haug sagde det på denne måde:

”I Tyskland alene ville vi have 15 millioner seere i stedet for kun tre millioner, som står tidligt op.”

Alonsos sejr i Bahrain 2006 gav flere seere på grund af det Europa venlige tidspunkt

Det er ikke første gang, at der ønskes flere amerikanske løb. Bernie Ecclestone vil gerne have endnu et amerikansk Grand Prix. Ferrari har længe ønsket dette, da Amerika er et af Ferraris vigtigste hovedområder. Der har været snak om et gadebaneløb i Las Vegas (dog ikke på det layout, som Champ Car World Series kører på), et løb i Californien, et løb i New York og Washington.

Sidste år bød på en af de mest sete sæsonstarter i mange år på grund af Bahrains Europa-venlige tidspunkt.