• Forside

Spyker F1 vs F16

Vi har tidligere set dueller mellem racerbiler og kampfly. De tre mest kendte i nyere tid er Michael Schumacher mod en Eurofighter, Patrick Carpentier i en Lola-Ford mod en F14 og en Audi R10 mod en Harrier. På fredag går det løs igen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 18/4 2007 klokken 23:04

På fredag udfordrer Christian Albers den hollandske F16 pilot Ralph Staal på Volkel Air Force Base.

Duellanterne skal kæmpe i en Spyker F8-VII mod en F16 jager, og resultatet burde være givet på forhånd.

Selve begivenheden er døbt ’Full Throttle’ og er et led i det hollandske luftvæsens forsøg på at rekruttere flere pilotemner.

Audi R10 vs Harrier. Den seneste duel mellem højpotent racerbil og højpotent kampfly

Spyker teamet er valgt på grund af de tætte forbindelser, der altid har været mellem Spyker og det hollandske Royal Netherlands Air Force. Historien går tilbage til 1913, hvor den første luftkommandør kørte en Spyker bil og i 1915 blev syv Farman F22 bygget under licens fra Spyker.

Spyker logoet med propellen

Af samme grund indgår propellen i Spykers logo og Spykers GT biler bygges efter design, der tager udgangspunkt i luftvåbnet under navnet Spyker Squadron. Eneste ulempe ved dette arrangement er, at kun et fåtal er inviteret til arrangementet, og selve duellen kan ikke ses udenfor basen.

Nå ja, så er det heller ikke sikkert, at der kommer billeder fra begivenheden, men mon ikke der kommer et par stykker fra duellen alligevel.