• Forside

Malaysia har alligevel ikke forlænget (endnu)

Vi skrev på BMF1.dk at de malaysiske arrangører havde forlænget deres kontrakt med Bernie Ecclestone og FOA med yderligere fem år. Det er tilsyneladende ikke rigtigt.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 23/4 2007 klokken 15:04

Det er den malaysiske lokalavis ’Straits Times’, der skriver at kontraktforlængelsen ikke er skrevet under endnu, men at kontrakten er hos Datuk Mokhzani Mahathir.

”Vi har ikke underskrevet den endnu.” siger han.

Det skyldes at der skulle være diverse klausuler i kontrakten, som gør at Bernie Ecclestone kan droppe Malaysia ’efter forgodtbefindende’ og derfor vil arrangørerne først diskutere disse klausuler.

Det skulle blandt andet gå på banens tilstand, og der skulle være påkrævet flere forbedringer. Penge som arrangørerne muligvis ikke vil bruge før de er sikret en garanteret fremtid i Formel 1, og det kan Bernies potentielle kronjuvel i Singapore få meget indflydelse på.

De to Ferrarier på Sepang. Et syn der kan forsvinde efter 2010

For arrangørerne tror ikke, at den asiatiske region er i stand til at have to løb i den samme region. I forvejen skulle arrangørerne stå med røde tal efter hvert Grand Prix på Sepang banen. Derfor vil Datuk Mokhzani Mahathir ikke påbegynde de ønskede forbedringer før kontrakten er skudsikker.

Det er dog værd at nævne, at den dato som Singapores arrangørerne havde fået som deadline for et Grand Prix i 2009 nu er overskredet. Ikke at man skal lægge for meget i dette, men det har indflydelse på det malaysiske Grand Prix.

RELATEREDE NYHEDER