• Forside

Der er fiflet med beviserne!

Det retslige opgør mellem Red Bull/Toro Rosso på den ene side og Spyker-teamet på den anden, ser nu ud til at nå nye lavpunkter. Nu tyder meget på, at Spykers chance for at vinde sagen, er betydeligt formindskede. Beviserne er nemlig forfalskede, siger Berger

Af: (@bmf1.dk) d. 26/4 2007 klokken 13:04

Red Bull er i gang med at finde ud af, om de kan retsforfølge Spyker eller i hvert fald den kilde der har haft adgang til de hemmeligholdte design-papirer, som blev stammer fra Red Bull. Spørgsmålet er bare, om der overhovedet er noget at komme efter.

Spyker modtog for et stykke tid siden, nogle tegninger der angiveligt skulle være hemmeligholdte papirer fra Red Bull´s design-afdeling. Papirer der skulle vise, at Red Bull har givet planerne videre til søster-teamet Toro Rosso. Men nu er det kommet frem, at disse fortrolige papirer, måske er blevet forfalsket EFTER de er ankommet til Spyker.

David Coulthard, Red Bull racing. Kvalifikation til Malaysia GP 2007

Det er bladet Auto Motor und Sport som mener, at det design, som angivelig er brugt til at lave kopier til søsterteamet Toro Rosso, indeholder markeringer som kan være tilføjet efter at tegningerne var sendt anonymt til Spyker-fabrikken.

Mens løbet på Sepang-banen i Malaysia blev afholdt, indsendte Spyker en officiel klage, og her var tegningerne med. Det tyske magasin skriver, at Gerhard Berger og Franz Tost, de to høje herrer fra Toro Rosso, var "forbavsede" over de ukendte markeringer på tegningerne.

Vitantinio Liuzzi i den problematiske STR2

Et af de tvivlsomme dokumenter, viser koder som indeholder ordene RB3, samt (S)'TR2', en insinuering af at en del der blev brugt til RB3´eren også er blevet brugt til STR2´eren.

Men da det lækkede dokument var en kopi, er det også kommet frem at den fortrolige arbejdsplan, ikke stemmer helt overens med originalen. Hvis beviset viser sig at være enten stjålet eller forfalsket, kan det vise sig at være katastrofalt for Spykers chance for at vinde sagen.

Som vi fortalte i ugen, er to tidligere Ferrari-ansatte blevet dømt for at videregive fortrolige oplysninger til Toyota. De to blev idømt fængselsstraffe, men har anket sagen.

RELATEREDE NYHEDER