• Forside

Mateschitz mister sin højre hånd

Ferrari bekræfter nu den seneste tids rygter. Det italienske team har længe været på udkig efter lederemner, og det er nu gået ud over Red Bull. For den brede offentlighed er hovedpersonen ukendt, men ikke desto mindre er han højt rangeret.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/5 2007 klokken 19:05

I februar måned forlod Dany Bahar et højt placeret direktørjob hos Red Bull, og i dag står det nu klart hvorfor: Ferrari bliver den nye arbejdsplads og Bahar kan dermed skifte logoet med de kæmpende tyre ud med en stejlende hingst.

Selvom Dany Bahar ikke siger den brede offentlighed det helt store, har han ikke desto mindre været højt rangeret hos Red Bull og er blevet betragtet som Dietrich Mateschitz’ højre hånd.

Hidtil har Bahar været ansvarlig for ’corporate projects’ hos energidrikgiganten Red Bull og samtidig haft titlen ’teamejer’ for Red Bulls NASCAR hold.

Bahar kommer til at beklæde en direktørstilling i en ny division hos Ferrari. I en officiel meddelelse kaldes afdelingen for ’Global Brand Department’.

Den nybagte direktør kommer til at referere direkte til Jean Todt, og skal fremover lede og udvikle Ferraris varemærke på verdensplan.

Red Bull Racings teamchef Christian Horner har tidligere nedtonet betydningen af Bahars faneflugt, idet han understreger, at Bahar ikke har haft direkte indflydelse på driften af Formel 1 teamet.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.