• Forside

Heldigvis fokuserede jeg ikke kun på Formel 1

BMW Sauber testkøreren Sebastian Vettel deltager i år i den populære World Series by Renault, hvor han kører for Carlin Motorsport og i denne weekend vandt et løb på Nürbrugring. Normalt tester han for BMW om fredagen, men det har BMW droppet.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 6/5 2007 klokken 22:05

De første to løbsweekender i år har Nick Heidfeld og Robert Kubica begge måtte sidde en fredagstræning over for at lade Sebastian Vettel få lidt træning i F1.07 og lære Formel 1 banerne at kende. I Bahrain kunne Sebastian Vettel ikke teste på grund af årets første afdeling i World Series by Renault, siden har BMW droppet fredagstesten til Sebastian.

Man kunne derfor formode, at Sebastian Vettel ville være skuffet over BMW, men den unge knægt ser lyst på fremtiden. Omkring forskellen på at køre F1.07 og hans World Series by Renault racer siger Sebastian

”I begyndelsen tænkte jeg, at det var et skridt tilbage, så et skridt frem, et skridt tilbage men når man har gjort det et par gange, så har man vænnet sig til det. Man kan sammenligne det med at køre to standardbiler hjem; en med automatgear og en med manuel gear. Man sætter sig ikke ind og kører en automatgearkasse som var den manuel, så man vænner sig til det. ”

”World Series bilen er noget tungere og en pæn stor bil. Den producerer en masse downforce og man kan arbejde en del med opsætningen. Alle har den samme pakke, det samme chassis og den samme motor. Det er team og kørerkombinationen, der gør forskellen.”

Vi kommer ikke til at se meget til denne hjelm i Formel 1 weekenderne i år

Omkring de manglende Formel 1 tests siger Vettel

”For at være ærlig så gør det ikke den store forskel. Det kan kun være bedre for min World Series sæson. Jeg vil stadig få nogle Formel 1 tests gennem sæsonen, så jeg vil stadig få noget erfaring i Formel 1 bilen. Situationen er som den er.”

”Det er klart, at jeg ville være meget glad for at køre fredagene. Det ville give mig mere erfaringer i Formel 1 bilen og Formel 1 banerne. Men jeg forstår selvfølgelig den beslutning teamet har taget. De vil gerne forbedre sig generelt og hvis dette er en del af denne proces, så må jeg acceptere det.”

Sebastian Vettel kommer ikke til at teste så meget for BMW i år

”Jeg er meget glad for min sæson indtil videre. Jeg valgte ikke kun at fokusere på Formel 1 denne sæson, hvilket har været en god ting. Jeg har stadig muligheden for at teste for BMW Sauber F1, men jeg har også en god sæson i World Series sammen med Carlin. Min førsteprioritet i øjeblikket er i World Series; at vinde løb, score point og sidst i sæsonen vinde mesterskabet.”

Sebastian Vettel skal først køre i World Series med Renault i midten af juli, hvor han skal deltage i løbet på Hungaroring.