• Forside

Lauda advarer Wurz: Rosberg kommer

Efter kun tre løb udsættes Alex Wurz, Mr. Test Driver par Excellence, allerede for syrlige bemærkninger om, at han skal passe på teamkammeraten Nico Rosberg. Og naturligvis er det en af sportens dinosaurer, som igen stikker næsen frem.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/5 2007 klokken 22:05

Så er vi der igen! Dinosaur nr. 1, den tredobbelte F1-verdensmester Niki Lauda, øser endnu engang af sin store visdom, og denne gang går det ud over Alex Wurz fra Williams.

Lauda advarer i et interview med ’Motorline’ sin landsmand om, at hans position som fast kører for Williams er truet og årsagen hedder Nico Rosberg. Efter kun tre løb ligger Wurz på en samlet 12. plads mens Rosberg er nr. 9 med 2 point i bæltet.

Efter løbet i Bahrain udtalte Lauda, der ikke længere kan berige banerne med sin kunnen, men til gengæld beriger østrigske TV-seere og hvem der eller gider høre på ham, at 33-årige Wurz skal ”være på vagt”.

Niki Lauda mener, at Alex Wurz skal være på vagt, hvis han ikke skal forlade sædet hos Williams.

Hvis ikke Wurz endnu engang skal henslæbe en tilværelse som testkører, så skal han oppe sig kraftigt, skal han. Laudas trænede øje har nemlig konstateret, at den unge Rosberg har øget farten på det seneste.

Alex Wurz har naturligt nok taget til genmæle mod den østrigske vismands ord og udtaler, at det pres han arbejder under i 2007 på ingen måde er større end tidligere.

”Hvad enten du er foran eller bagved, skal du jo ’være på vagt’,” siger Wurz.

Og med en slet skjult hentydning til Laudas katastrofale embedsperiode som teamchef hos hedengangne Jaguar, fortsatte han: “Det samme var jo sagen for Niki, da han var chef hos Jaguar.”

Ta’ den Niki.

Wurz (th) kommer godt ud af det med Rosberg (tv).

Wurz nedtoner samtidig den interne rivaliseren med 21-årige Rosberg, som han efter eget udsagn kommer godt ud af det med.

“Vi er sædvanligvis indenfor 5/10 sekund fra hinanden, hvilket i øvrigt er tættere end de fleste andre kørerpar på gridden,” slutter Alex Wurz.

Østrigeren fik sin Fl-debut i 1997 for Renault, som han kørte for indtil 2000. Herefter fortsatte Wurz som testkører for McLaren Mercedes indtil 2006, hvor han fik fast sæde hos Williams. Det er blevet til 2 podieplaceringer i Formel 1 karrieren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.