• Forside

Coulthard vred over løse rygter

David Coulthard ankom torsdag til Catalunya-bane uden for Barcelona, og blev øjeblikkelig mødt med rygter om, at han vil blive kasseret efter 2007-sæsonen er slut.

Af: (@bmf1.dk) d. 11/5 2007 klokken 10:05

Den skotske Formel 1 pilot, David Coulthard, er en af de nuværende kørere i Formel 1 feltet med den længste karriere, efter Michael Schumacher stoppede sidste år. Og nu er der noget der tyder på, at dette kan blive hans sidste sæson i sporten.

Red Bull´s ejer, Dietrich Mateschitz, gav i sidste uge interview og i den anledning, åbnede han døren lidt på klem for yngre kørere, dog uden direkte at nævne, at Coulthard er på vej ud i kulden. Da Red Bull teamet præsenterede deres kørerline-up ved debuten, var det nemlig med en erfaren ældre kører, ved siden af en yngre, mere upoleret kører.

David Coulthard, Robert Doornbos og Christian Klien. Bliver skotten skrottet efter 2007?

Rygterne siger, at Mark Webber måske overtager Coulthards sæde og at Vitantonio Liuzzi, som for tiden kører for søsterteamet Toro Rosso, bliver forfremmet til andenkører i Red Bull. Udtalelser som David Coulthard ikke giver fem flade øre for.

"Jeg er irriteret over, at skulle svare på den slags spørgsmål, bare fordi jeg er født i 1971," siger en ulmende skotte til avisen Daily Mirror, med henvisning til, at han er feltets ældste kører. Coulthard debuterede for nøjagtig 13 år siden på netop Catalunya-banen.

David Coulthard foran Mark Webber. Bahrain 2007

"Statistikken viser tydeligt, at jeg er hurtigere i løb end Mark, og telemetrien viser det samme. Ikke mere at tale om," fnyste skotten.

En talsmand for Red Bull teamet, Helmut Marko, blev af den tyske presse spurgt, om Coulthards kommentarer kunne antyde en voksende afstandstagen fra hans team-kollega Mark Webber, siger Marko: "Det er sandt at de ikke går ud og spiser sammen, men de respekterer hinanden."