her" />
  • Forside

Kvalifikation: Massa på pole i Spanien

Der var kamp til stregen lige til det sidste, under dagens kvalifikation til det spanske GP på Catalunya, der endte med tredje pole i træk til Felipe Massa. Tjek vores live rapport her

Af: (@bmf1.dk) d. 12/5 2007 klokken 16:05

Det var vel forventet, at Ferrari, McLaren og BMW ville dominere kvalifikationen idag på Catalunya-banen. Så der burde ikke være nogen overraskelser på det område, vel?

Om igen. Vi fik en spændende og intens kamp om pole, der startede næsten allerede i pitten og fortsatte til sidste sveddråbe.



Lewis Hamilton under lørdagens træning, forud for kvalen. Catalunya Spanien 2007

Hamilton sad i starten af den første kvalifikation og lurepassede i garagen. Da han endelig kom ud, satte han hurtigste tid. Alonso synes godt om kollegaens fart, og besluttede sig for at prøve at slå den, men må nøjes med anden hurtigste.

De to Ferrari-kørere satte sig på de næste to pladser, uden den store dramatik, mens feltets for tiden tredje bedste team, BMW-Sauber, tog pladserne fem og seks.

Kubica, Barcelona 2007

Der var problemer for Button i Honda-raceren. Det var svært at se, hvad det skyldes men det lykkedes alligevel for ham at komme med i Q2. Heller ikke Barrichello slipper for problemer. Igen var det usikkert om der var problemer, men han er 14. bedst i første kval.

Det må være beskæmmende for Honda-teamet, at deres 'junior-team' Super Aguri klarer sig langt bedre for tiden, med et minimalt budget i forhold til Honda. En 10. og 11. bedste tid til de to herrer, Sato og Davidson, understreger at der er ved at ske ting og sager nede i bunden af feltet.

Takuma Sato, Super Aguri under lørdagens frie træning. Barcelona 2007

Det er lidt svært ikke at have ondt af Toyota. De tog endnu et skridt tilbage - hvis det da overhovedet er muligt - for det er slet ikke godt nok for det japanske team. Trulli var hurtigt ude af pitten, i både Q1 og Q2, og det lykkedes da også for italieneren at sætte en ganske flot tid, som ottende hurtigste efter Q2.

Ralf Schumacher derimod - som jo er feltets tredje hurtigste kører (ved I nok...) - får 17. bedste tid og kom altså ikke med til anden omgang. Trulli ender sin kvalifikation på fornemste vis, ved at sætte sin bil i 6. bedste tid. Udmærket kørt.

Jarno Trulli, Toyota under træning til Spaniens GP 2007

Renault-kørerne Fisichella og Kovalainen, lå i Q2 med en vis kropsdel i vandskorpen, men det lykkedes for de to, at sætte bilerne i 8. og 9. bedste tid. Ikke det store drama, men det var første gang at den unge finske Kovalainen fik muligheden for at komme med i Superpole, så det må have varmet lidt.

Endeligt resultat for Renault er 8. bedste for Kovalainen og 10. bedste for Fisichella.

Heikki Kovalainen, Renault R27. Fri træning, Barcelona 2007

Det var en lidt ærgerlig kval for Super Aguri, for der var momentvis gode øjeblikke for begge kørere. At ligge 10 og 11 i første udskilning er ganske pænt, men at Sato lå mindre end 3/100 efter en Renault er flot.

Desværre så vi for mange fejl af begge kørere, blandt andet var Davidson ved at miste bilen et par gange, mens Sato måtte en tur i sandkassen, og så var det slut for denne gang.

Skuffelserne finder vi, naturligt nok, bagest.

Mark Webber ligger her i den tunge ende, og det kan bare ikke være tilfredsstillende for teamet. Alex Wurz er her også, og han mener, at han havde for meget trafik foran sig og derfor ikke kunne sætte en ordentlig tid, bl.a. på grund af de to Spyker biler, og ikke mindst Scott Speed, som herefter er omdøbt til Scott Slow. Amerikaneren fik slet ikke lov at lege med idag, da der var problemer allerede fra starten. Hvilke problemer det var, ved vi endnu ikke.

Alexander Wurz fik en rigtig dårlig kvalifikation. Her er han i Bahrain

Alt i alt en ganske spændende kvalifikation. Bevares, de seks første pladser var vel givet på forhånd, men der var tætte kampe om at få den bedste tid.

Husk at løbet køres i morgen kl. 14.00 og vises på dansk TV 2. Så må vi håbe de kan finde ud af det denne gang...

Vigtige Links
Fredag 1. frie træning
  2. frie træning
Lørdag 3. frie træning
  LIVE kvalifikation
Læs om Spaniens Grand Prix Optakt
Hvornår sker det? TV-tider
Hvordan bliver vejret? Vejrudsigten
Få resultaterne på SMS SMS Service

Sessionsresultat

Bemærk! Det angivne dæk viser hvilken compound som køreren har sat den pågældende tid på.

P. Kører Team Dæk Tid Omg
1. Felipe Massa Scuderia Ferrari
P
1:21.421 17
2. Fernando Alonso McLaren Formula 1 Team
P
1:21.451 17
3. Kimi Räikkönen Scuderia Ferrari
P
1:21.723 17
4. Lewis Hamilton McLaren Formula 1 Team
P
1:21.785 17
9. David Coulthard Oracle Red Bull Racing
P
1:22.749 22
Udelukket efter perioden
11. Nico Rosberg Williams Racing
P
1:21.968 13
18. Alexander Wurz Williams Racing
P
1:22.769 7
19. Mark Webber Oracle Red Bull Racing
P
1:23.398 3
Pirelli dæktyper:
W
= Regnvejrsdæk ("Wet")
I
= Regnvejrsdæk til let regn ("Intermediate")
H
= Hard dæk
M
= Medium dæk
S
= Soft dæk


Hvis dækket ikke er farvet, så betyder den angivne cirkel følgende:
P
= Pirelli (1950 - nu)
G
= Goodyear (1964 - 1998)
M
= Michelin (1978 - 2006, ikke alle år)
B
= Bridgestone (1997 - 2010)