• Forside

Formel 1 på HD TV

High Definition er fremtidens TV og kan opleves i flere og flere sportsgrene. Hidtil har Bernie Ecclestone været tilbageholdende med at tilbyde HD, men nu oplyser han, at formatet vil blive indført til efteråret.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/5 2007 klokken 12:05

Når der står fladskærm på indkøbssedlen, bliver man mødt af et hav af klistermærker hos TV forhandlere med teksten ’HD Ready’. Dette mærke kan nu også sættes i panden på F1-chefen Bernie Ecclestone. Nu er han også blevet klar.

Hidtil har onkel Bernie været meget lunken overfor HD-formatet, men nu er briten klar til at indføre det med et ’go’ senere på sæsonen. Mere vil han ikke sige for nuværende.

Det er dog ikke en ’walk over’ at implementere HD. Således skal samtlige kamera- og produktionsfaciliteter opgraderes, og det gøres ikke bare på en uges tid.

Både fodbold og golf har som bekendt allerede slået sig på HD TV, men selv om mange F1-seere vil klappe begejstret i deres hænder over beslutningen, så er Bernie ikke udelt ligeså begejstret. Således mener han, at det er vigtigere for Formel 1 at kunne ses på widescreen TV, idet at dette format er langt mere udbredt.

”Problemet med High Definition er, at der ikke er så mange mennesker, som har udstyret til at modtage det, og det er der jo ikke meget idé i,” siger Ecclestone. ”Vi sender hellere til de brede skærme nu, end vi bekymrer os om HD.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.