• Forside

Alonso langer ud efter Massa

”Det var dumt gjort af Felipe Massa, i ni ud af ti tilfælde ville det være gået galt,” kom det bittert fra Fernando Alonso efter Spaniens Grand Prix søndag, hvor han måtte se sig slået af Felipe Massa og Lewis Hamilton.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 14/5 2007 klokken 10:05

Felipe Massa forvandlede sin pole til sejr, efter at han var blevet hårdt presset af Fernando Alonso under starten.

Begge piloter lavede en forrygende start, men Alonso havde mulighed for at udnytte turbulensen bag Massas Ferrari, til at komme op på ydersiden af brasilianeren.

Alonso prøvede at lukke Massa af, ved at skære ind foran ham, da han havde fået sin bil en anelse foran, men det accepterede Massa ikke, hvilket medførte en mindre kollision mellem de to, som sendte Alonso en tur i gruset.

Alonso mener, at Massa tog for stor en chance ved sin manøvre, mens Massa siger at Alonso pressede sig for hårdt ind foran ham, uden at der var den nødvendige plads.

Felipe Massa, Michael Schumacher og Rob Smedley i samtale inden Spaniens Grand Prix 2007. Det var måske her brasilianeren fik de sidste anvisninger fra den 7-dobbelte verdensmester

Afhængigt efter hvilke briller man har på, kan man mene, at begge har ret. Der er dog ingen tvivl om, at hvis situationen havde været omvendt, ville Alonso have gjort nøjagtigt det samme.


”Jeg var på ydersiden af Massa og bremsede senere, så jeg tror jeg var foran ham,” udtalte Fernando Alonso efter løbet.

Men her er det lige det med at tro, for TV billederne viser, at han var foran brasilianeren, men ikke forbi.


”Hvis der var en der kørte aggressivt, så var det Alonso,” kom det fra Felipe Massa, der med sin anden sejr på stribe, nu er oppe på en tredjeplads i mesterskabet, kun 3 point efter den førende Lewis Hamilton og et enkelt efter den forsvarende verdensmester Fernando Alonso.

”Jeg har aldrig været bange for at indrømme, hvis jeg har lavet en fejl, men det har jeg ikke her,” tilføjede Felipe Massa.

Martin Whitmarsh fra McLaren udtalte også efter løbet, at de ikke vil nedlægge protest, hvilket understreger, at der var mere tale om en løbshændelse, end at nogen med overlæg forsøgte at køre en anden af.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER