• Forside

Ferrari fokuserer på pålideligheden

Med Räikkönens uheldige løb i går i Spanien, retter Ferrari nu sin fokus mod pålideligheden i den ellers stærke Ferrari-racer. Teamet lover bod og bedring, og hver bil vil blive nøje undersøgt, før hvert løb, for at undgå en gentagelse.

Af: (@bmf1.dk) d. 14/5 2007 klokken 18:05

Massa sejrede ganske vist i søndagens løb på Circuit de Catalunya, og det glæder da også det italienske team. Men der er andre aspekter, der skal forbedres. Blandt andet pålideligheden og deres ellers konstante performance.

Ferrari´s tekniske direktør, Mario Almondo, havde denne kommentar: "Vores præstations-niveau, især når det kommer til fart og gennem løb, er meget, meget højt, og det er vi naturligvis meget tilfredse med.
Vi er, naturligvis, langt mindre tilfredse med det pålideligheds-niveau, vi har vist indtil nu, og det er noget vi skal arbejde på."

Almondo refererer her til Massa´s margin ned til Hamilton, der kun var på 6,79 sekunder, da han krydsede målstregen, men i særdeleshed også til Räikkönens exit, på grund af elektriske problemer.

Jean Todt og Kimi Räikkönen på podiet i Melbourne. Finnen vandt løbet.

Luca Baldissari mener, at Ferrari kunne have fået begge kørere på podiet, hvis altså man havde opdaget fejlen.

"Det var en skam, at Kimi havde problemer med ledningsnettet til en generator. Der kom ingen advarsel, og nu må vi se hvad der foråragede det."

Finske Räikkönen var naturligvis skuffet, men fattet efter løbet. "Der er ikke så meget at sige, andet end jeg er meget skuffet. Jeg kørte i en god fart og lå ti et godt resultat, men pludselig fik bilen et elektrisk problem, og jeg kunne lige nå atkomme tilbage til garagen."

"Jeg er gået glip af vigtige point, men der er stadig tretten løb tilbage," siger finnen.

Felipe Massa i Spanien 2007

Løbsvinderen Felipe Massa, var selvfølgelig glad og lettet over at vinde det Spanske Grand Prix. Han indrømmede at starten var svær:

"Den sværeste del af løbet, var starten. det var ret hårdt, men bagefter så jeg at bilen ikke havde taget skade (efter sammenstødet med Alonso, red.), og bilen reagerede fint og jeg kunne udbygge et forspring, et meget stort forspring med det samme. Så efter det havde jeg løbet i mine hænder."