• Forside

Dårligste kvalifikation i 2007 for Ferrari

For første gang er der ikke en Ferrai i pole i 2007, ej heller på første række, og for anden gang i år var den ene af kørerene ikke med i top ti. Dermed er det den dårligste kvalifikation for Ferrari i år og netop på den bane, hvor startplaceringen betyder mest.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 27/5 2007 klokken 04:05

Kvalifikationen i Monte Carlo er svær: Op til 22 biler af gangen på bare 3340 meter smal asfalt betyder, at der er stor risiko for at løbe ind i trafik, når man skal sætte sin bedste tid, og manglen på afkørselsområder betyder, at den mindste kørerfejl kan sætte en ud af spillet. Med hensyn til det sidste, så prøv bare at spørge Kimi Räikkönen, der kom en anelse skævt gennem Swimming Pool chikanen, og dermed var kvalifikationen slut for ham, og han må starte helt nede på 15. pladsen i stedet for at kæmpe med om pole position.

Eftermiddagen gik noget bedre for Felipe Massa, der dog har sin næstdårligste startposition i 2007 kun overgået af Australien, hvor han på grund af en teknisk defekt ikke kom med i den tredje og altafgørende afdeling af kvalifikationen. I de mellemliggende tre løb har han alle gange startet i pole, mens han denne gang må tage til takke med tredjepladsen.

Felipe Massa under kvalifikationen til Monacos Grand Prix

Den kan dog vise sig ikke at være så ringe endda. Monacos Grand Prix lider under, at der kun bliver kørt ræs denne ene gang om året, og derfor er vejen meget beskidt. I ideallinien bliver der efterhånden afsat gummi fra dækkene og støvet bliver kørt væk, så der kan være en ret stor forskel på at starte i den rene side af banen og den beskidte. Dermed kan en tredjeplads på startgridden vise sig at være bedre end en andenplads. Dog kan regnen lørdag have udlignet dette en del.

Her følger reaktionen fra de to kørere efter kvalifikationen:

Felipe Massa (3. plads, +0.241 sekund):

"Jeg er glad for, at jeg fuldførte en god omgang uden trafik, og jeg er i en god position til morgendagens løb. Jeg har selvtillid og vil gå efter et godt resultat. Løbet her er meget langt, og det er vitalt at fastholde koncentrationen. Hvis det ender med regn, så vil det blive endnu mere et lotteri.

Det var meget kompliceret at vælge det rette øjeblik at komme ud på banen i dag, både med hensyn til trafik og vejret med regn, der truede med at starte hvert øjeblik. Jeg havde set de gule flag for Kimi, og det var lidt drilsk ved Rascasse, da jeg fandt ham holdende foran med på banen, men på en eller anden måde lykkedes det mig at komme forbi uden at beskadige min bil."

Kimi Räikkönen lørdag formiddag, hvor banen var meget våd

Kimi Räikkönen (15. plads, ingen tid i anden udskilning):

"Der er ikke meget at sige efter denne kvalifikation. Det var mit første forsøg med bløde dæk, og så på vej ud af Swimming Pool chikanen rammer jeg barrieren med det højre forhjul. Først syntes alt at være i orden, men da jeg kom til Rascasse, ville bilen ikke tage svinget. Det lykkedes mig at komme tilbage i pitten, og mekanikerne forsøgte at reparere bilen, men vi måtte sande, at det ikke kunne blive klaret i tide.

Her koster den mindste fejl dig dyrt, og det er en virkelig skam, da jeg tror, jeg kunne have kæmpet med om pole position. Jeg kommer imidlertid til at starte fra ottende række, så jeg forventer et meget hårdt løb, men jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at få et godt resultat til holdet."

Vigtige Links
Læs om Monacos Grand Prix Optakt
Læs om banen i Monte Carlo Banebeskrivelse
Hvornår sker det? TV-tider
Hvordan bliver vejret? Vejrudsigten
Få resultaterne på SMS SMS Service
Torsdag 1. frie træning
  2. frie træning
Lørdag 3. frie træning
  Kvalifikationen - Live
  Kvalifikationen - Resume