• Forside

Hvor Lauda stopper tager Andretti over

Ok, det er en drilsk overskrift, men normalt er det Niki Lauda, der uddeler verbale øretæver ud til kørere, teams og andre som vil høre på ham. Nu er turen kommet til USA, hvor Mario Andretti nu skælder Renault og Kimi Raikkonen ud.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/6 2007 klokken 11:06

Verdensmesteren fra 1978 Mario Andretti udtaler, at grunden til Renaults problemer ikke ligger så meget i bilen, men mere i holdets to kørere. Havde Fernando Alonso stadig været hos Renault, så havde 2007 set anderledes ud.

”Jeg tror, at mange undervurderer hvor vigtigt kørerens talent er, og da de mistede Alonso var de ikke i stand til at erstatte ham. Kovalainen er sikkert en god rookie kører, men han har ikke vist helvedes meget endnu.”

”Og Fisichella er, ja, Fisichella! Uanset hvad man tilbyder ham vil han ikke give konstante performances.”

Mario Andretti, Lotus 78, John Player Team Special, Sverige 1977

”Jeg tror, at hvis man satte Alonso tilbage i bilen, så vil han gøre den hurtig på ingen tid. Måske troede de (Renault), at de havde så god en bil, at de ikke havde behov for en superstjerne kører.”

”Flavio Briatore er en person, der er stolt over, at han ikke betaler superstjerne-penge til en kører, men jeg er sikker på, at hvis de havde betalt Alonso hvad han fortjente, ville han nok være blevet.”

Kimi Raikkonen slipper dog heller ikke for den 67-årige kørers udtalelser.

”Jeg kender ikke Kimi særlig godt, men jeg har altid syntes han virker noget passiv. Jeg ved ikke om det er rigtigt. Måske har han bare ikke teamet til at flokkes ligeså meget rundt om ham, som man kunne have forventet.”

Mario Andretti tror dog på, at den kølige finne nok skal gøre det bedre end den varmblodede brasilianer.

”Jeg kunne forestille mig han karakter er stærkere end Massas, og jeg tror han til sidst vil klare en presset situation bedre.”

Altid rart at man kan høre gamle kørere udtale sig om verdenssituationen i Formel 1. Niki Lauda er i det mindste til stede ved løbene, hvor Mario Andretti kun ser et eller to løb om året. Måske Mario Andretti skulle få flyttet sit barnebarn Marco til GP2, hvor han har en chance for at vise noget talent. Sønnen Michael viste det i hvert fald ikke, da han var i Formel 1.