• Forside

Løbsrapport: Kaotisk Canada Grand Prix

Fire gange Safety Car, to sorte flag, et voldsomt uheld for Kubica, topkørere der satte alt på et bræt og tabte samt pitcrew der snorksov. Velkommen til Canadas Grand Prix anno 2007.

Af: (@bmf1.dk) d. 10/6 2007 klokken 23:06

Mens stort set hele Formel 1 feltet af garvede og erfarne kørere, enten kørte hinanden eller sig selv af banen på stribe, tog den kun 22-årige Lewis Hamilton sin første sejr, i en pragtpræstation af iskoldt overblik, finesse og en total overlegen kørestil.

Alle teams havde op til starten af løbet, udregnet snedige statistikker og målinger, der viste hvornår deres kørere skulle i pit, hvor meget brændstof de skulle have på og hvordan man skruede en hjul-møtrik rigtigt på.

Men det viste sig, at alle de grafer og matematiske udregninger var lige til at tørre næse i, for med hele fire gange Safety Car på banen, adskillige uheld - et af dem meget alvorligt - og rokeringer i hele feltet hele tiden, var intet sikkert mere.

At beskrive præcis hvem der overhalede hvem hvornår, og hvordan, samt skitsere en detaljeret gennemgang af årsagerne til de mange uheld og hvordan de skete, ville kræve en separat artikel. Denne skribent kunne i hvert fald ikke sidde stille.

Nick Heidfeld får en kanon start på Canadas GP 2007

Det vigtigste først: Robert Kubica crashede voldsomt, da han ramte barrieren i højre side af banen, på vej ned mod det skarpe hårnålesving. Han rammer en stak dæk og hele bilen letter, og rammer så frontalt ind i en cementbarriere, for derefter at rulle en gang rundt på hovedet og tilbage på banen, før den rammer den venstre side af barrieren.

Nærbilleder viser, at hele næsen er væk, men hvad værre er, at der åbent ind til selve kører-brønden og man kan faktisk se Kubica´s fødder stikke ud.

De officielle meddelelser lyder på, at Kubica har brækket et ben, men derudover er han uskadt. Han kommer desværre ikke til at køre løb lige foreløbig.

Tilbage til løbet. Lige bortset fra, at Hamilton fik sin første sejr i Formel 1 og Heidfeld fik en fortjent andenplads - det er ikke fordi vi negligerer resultatet, men der er andre sager der skal kigges lidt nærmere på - så handlede løbet om at overleve.

Scott Speeds bil efter løbet i Canada 2007

Alonso havde åbenbart nerverne udenpå kørerdragten, for han lavede en dyr fejltagelse i starten, hvor han kom for langt ud, og måtte pænt lægge sig bag Räikkönen. Men det var ikke nok. To gange mere blev det til, og for at hælde mere salt i såret, blev han tildelt en straf, for at pitte mens der var Safety Car, noget man ikke længere må.

Så med en lettere beskadiget bil, måtte Alonso se sig overhalet af en Super Aguri, ført af Sato og han tog syvendepladsen fra spanieren.

Ferrari havde deres sorteste dag i mands minde, for et sort flag til Felipe Massa for at køre ud af pitten mens der var rødt. Det samme skete for Nico Rosberg, der ellers havde kørt flot, og Räikkönen led også, for da han pittede var mandskabet i gang med Massa, og det kostede.

Det blev nævnt før, at pit-strategierne kunne bruges til hygiejniske formål, men lige i Hamilton og Heidfelds tilfælde, for ikke at glemme Wurz, virkede alt efter bogen. Det var rart at se Wurz på podiet, det var første gang for østrigeren og velfortjent var det.

Super Aguri fejrer sjettepladsen til Super Aguri ved Canadas GP 2006.

På trods af total kaos i pitten hos Super Aguri - Davidson pittede to gange og begge gange, stod mandskabet og gloede og var ikke klar. Synd for Davidson, som på et tidspunkt lå som nummer tre. Sato derimod, har vi dækket. Flot kørt.

Det sidste point tog Barrichello, og det var slet ikke nemt for ham. Han kæmpede med næb og kløer, og det lykkedes ham, på trods af et sent stop, at hente et enkelt point hjem. Button fik gearkasseproblemer fra starten og kørte ikke en meter.

Trulli havde gang i sit Trulli-Train en periode, men efter et pit-stop, besluttede han sig for at se om man kunne køre gennem en dæk-mur. Det kunne man ikke. Liuzzi kunne heller ikke køre gennem en betonmur, selvom han ellers prøvede.

Mark Webber og Robert Kubica i Canada 2007

Massa blev diskvalificeret, det samme blev Fisichella. Sutil og Albers ødelagde deres biler, Coulthard havde også problemer med gearkassen, og Speed forulykkede. Det samme gjorde Kubica, og selvom det så meget uhyggeligt ud, så overlevede han.

Lewis Hamilton vinder sit første Formel 1 løb i karrieren. Canada 2007

Vinderen var, fuld fortjent, Hamilton. Mens begge Ferrari-kørerne kørte sig selv ud af løbet, og Alonso lignede en der hellere ville være blevet hjemme, cruisede den unge englænder til karrierens første sejr.