• Forside

Hamiltons anden pole i træk

For andet løb i træk bliver det Lewis Hamilton fra McLaren, der starter foran sin holdkammerat Fernando Alonso, begge med relativ god luft ned til nummer tre. Derfor hersker der naturligvis optimisme på holdet.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 17/6 2007 klokken 09:06

Som i Monaco og Canada stod kampen om pole, en kamp mellem de to McLaren-kørere, forsvarende verdensmester Fernando Alonso og den unge debutant Lewis Hamilton. Som i Montréal blev det sidstnævnte, der var hurtigst i den afgørende tredje afdeling og derfor starter forrest.

Det er ellers Fernando Alonso, der ikke kun har været hurtigst i de tre træninger i denne weekend, men også i første og anden afdeling af kvalifikationen. Det hjælper dog ikke noget, når det ikke er tilfældet i den sidste afdeling, der er den eneste, der tæller, når startgriddens top ti sammensættes.

Det kan være med til at starte spekulationer om, om Hamilton gennemførte kvalifikationen med lidt mindre brændstof end Alonso, og det er grunden til, at rækkefølgen pludselig blev vendt på hovedet. Der er dog også den mulighed, at Hamilton på de to forsøg, hvor han begge gange var hurtigere end Alonsos bedste tid, simpelthen ramte svingene bedre end sin holdkammerat. I den henseende er det også værd at tage med i betragtning, at Hamilton kører på Indianapolis for første gang.

Lewis Hamilton vandt sit første Formel 1 løb i karrieren for en uge siden – kan han følge op på det fra sin pole i morgen?

Lewis Hamilton siger i McLarens pressemeddelelse om sin kvalifikation:

"At være på pole igen inden for en uge er fantastisk – jeg kan godt lide Nordamerika! Fansene her har været så entusiastiske og støttende for holdet, og jeg håber de nød det i dag. Jeg skreg ind i hjelmen, da jeg fik bekræftelsen fra holdet om polen. Det er en udfordring at komme til en bane for første gang, og jeg har lært nye ting i hvert eneste sving og på hver eneste omgang.

Jeg vidste, jeg var nødt til at presse hårdt i mit andet forsøg i Q3. Bilen fungerede godt, og holdet har gjort et fantastisk stykke arbejde – det er virkelig en fordel for os at have begge biler på første række, og forhåbentlig vil holdet være i stand til at få det bedste ud af det i morgendagens løb."

Fernando Alonso kan håbe på et bedre resultat end i Canada.

Selvom Alonso altså for anden gang i træk må se sig slået af sin holdkammerat, så er han optimistisk med hensyn til løbet:

"Jeg har haft en virkelig hurtig bil hele weekenden og har været hurtig i alle træningssessionerne og i de to første afdelinger af kvalifikationen. Som resultat har jeg ekstrem tiltro til løbet i morgen, og jeg er tilfreds med, at holdet erobrede første række.

Jeg pressede hårdt på min sidste kvalifikationsomgang, og mens jeg var en smule foran i første sektor, så var det ikke helt nok, da jeg mistede tid i den anden. Bilen fungerer dog godt, og vi har haft konsistente omgangstider.

De to dækmuligheder i denne weekend ligger tæt med hensyn til deres præstation, hvilket giver os grund til at være optimistisk med hensyn til løbet i morgen. Jeg glæder mig virkelig til det og håber, jeg kan fortsætte min bedste præstation på Indianapolis indtil nu."