• Forside

Slut med Silverstone?

Med bare en uge inden Englands Grand Prix afholdes, tyder meget på at det er ved at være sidste omgang for den hæderkronede bane. Med mindre der kommer en massiv pose penge på bordet, er det slut efter 2009.

Af: (@bmf1.dk) d. 30/6 2007 klokken 11:06

På trods af massive protester fra både nuværende og tidligere kørere, lokale myndigheder og en samlet engelsk presse, ser det rigtig skidt ud for Silverstone.

Med mindre enten regeringen eller private forretningsmænd hoster op med en ordentlig sjat penge, er løbet på Silverstone om en uge måske det sidste på en bane, der om nogen har betydet racing i England.

På trods af en vis hr. Hamilton´s enorme succes i denne sæson, og et totalt udsolgt Silverstone, er det ikke nok. Ejerne af banen, BRDC med Damon Hill i spidsen, har gjort alt hvad de kunne for at redde banen, men medmindre enten regeringen eller privte investorer disker op med 25 mio. £, er det hele slut.

Max Mosley udtaler: "BRDC skulle have solgt rettighederne til nogle kommercielle købere, og lade dem om det. Men at få en række ældre herrer til at styre løbet, lyder rart, men virker bare ikke i praksis."

Engelske tilskuere på silverstone.

De mange millioner skal være på plads, før nogle forhandlinger med Bernie Ecclestone kan begynde. Kontrakten med Silverstone løber til udgangen af 2009, og Mosley mener at regeringen bør komme til undsætning.

"Det er en tradition i de fleste vesteuropæiske lande, at regeringen leverer sportsfaciliteter. At betale for at redde det Britiske Grand Prix, vil koste en brøkdel af én procent af hvad de Olympiske Lege koster."

Tidligere har BRDC haft forslag ude, om at gøre området omkring Silverstone mere attraktivt, ved at foreslå nye bebyggelser, indkøbsmuligheder, golfbaner og meget andet. Planer som indtil videre er lagt på hylden.