• Forside

Red Bull tester vandt vådt Champ Car løb

I går vandt Red Bull testkøreren Robert Doornbos sit første løb i den amerikanske Champ Car scene. Det skete på den kuperede Mont-Tremblant bane nær Quebec, Canada. Til stede under løbet var Minardi-ejer Paul Stoddart.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 2/7 2007 klokken 08:07

Dagens Champ Car løb nær Quebec i Canada blev præget af ustadigt vejr, der gav mindre regnskyl i starten, men sluttede med et godt regnvejr, der for alvor fik kørerne til at skulle trække lidt ekstra på talentet for at komme hele vejen rundt.

Det betød flere forskellige førende kørere i løbet, hvor den tidligere Minardi- og Jaguar kører, Justin Wilson, tabte føringen efter en lille afkørsel.

Med få minutter tilbage af løbet var den regerende Atlantic mester Simon Pagenaud i front foran Robert Doornbos (Team Minardi USA) og Sebastien Bourdais (Newman/Hass/Lanigan). Simon Pagenaud havde en lille afkørsel i svinget op mod målstregen og det overlod føringen til Robert Doornbos og Sebastien Bourdais.

Robert Doornbos på Mont-Tremblant

Robert Doornbos holdt Sebastien Bourdais bag sig de sidste minutter af løbet, og det var en stolt kører, der tog det ternede flag efter en time og 45 minutter. Der var dog malurt i bægeret, da Sebastien Bourdais følte, at Robert Doornbos kørte usportligt og valgte klogeligt at satse på de sikre point på plads 2 end en usikker førsteplads.

Robert Doornbos’ usportslige kørsel skyldes, at hollænderen beskyldes for at blokere ulovligt på banen. I mange løbsserier må man forsvare sig en gang og så tage sin linie i et sving, men Robert Doornbos havde skiftet bane tre gange ned af en langside.

Hvad der tæller med i beskyldningerne er, at Robert Doornbos kun en uge tidligere blev idømt en drive-through straf netop for blokering. Sebastien Bourdais udtrykte sin mening i kraftige vendinger, da han blev interviewet efter at have taget det ternede flag.

Podiet på Mont-Tremblant 2007. Robert Doornbos foran Sebastien Bourdais og Will Power.

Paul Stoddart var lykkelig efter løbet. Han opkøbte en stor del af teamet i vinters, og med sejren i dag har han fået noget nær fuld gevinst af sin investering. Robert Doornbos har været på podiet i 5 af de 6 løb, som der er kørt i årets mesterskabsserie.

Neel Jani, der fik det Red Bull sæde hos PKV Racing som Christian Klien skulle have haft, sluttede løbet på plads 6 lige efter Minardis 2003 kører Justin Wilson. Team Minardi USA er det samme team, som danske Ronnie Bremer debuterede for i 2005.