• Forside

Løbsrapport Frankrig: Ferrari øverst på podiet

Et spændende og medrivende fransk Grand Prix er overstået og Ferrari er med deres 1-2 sejr kommet et stort skridt nærmere deres konkurrenter fra McLaren. Læs mere her.

Af: (@bmf1.dk) d. 1/7 2007 klokken 21:07

Den finske flyver er tilbage i storform! Sådan kunne en overskrift lyde, og det var da også lige før den kom på.

Kimi Räikkönen tog en ganske velfortjent sejr på den franske Magny-Cours bane, mens hans kollega Felipe Massa, der havde ført store dele af løbet, tog andenpladsen.

Vidunderdrengen Lewis Hamilton måtte tage til takke med en tredjeplads, men er stadig 14 point foran sin team-kollega Fernando Alonso.

Massa var på pole med Hamilton ved siden af og bag Massa ventede Räikkönen på de røde lamper. Massa satte speederen i bund og selvom Hamilton forsøgte at klemme sig mellem de to hingste fra Maranello, lykkedes det Räikkönen at komme op bag Massa og lukke døren til englænderen.

Kimi Räikkönen vinder det Franske Grand Prix 2007

Massa førte i store dele af løbet, men efter sit andet pit-stop, lykkedes det for Räikkönen at køre tre hurtige omgange i træk og da han så kom i pit, kunne han beholde førstepladsen. Flot kørt af den finske pilot.

Det var en svær dag for McLaren, med Alonso startende som 10´er. hamilton gjorde sit til at ødelægge morskaben for de to Ferrari´er, men endte altså på en tredjeplads, mens Alonso endte nummer 7, efter at have kæmpet med Heidfeld hele løbet i gennem.

Lewis Hamilton sikrede sig tredjepladsen i Frankrigs Grand Prix 2007

Robert Kubica, der var døden nær for tre uger siden i Montreal, havde fået sat sin racer på fjerde bedste startposition og sin kollega Nick Heidfeld på en 7. plads. Polakken kørte et lidt anonymt løb, men holdt sin fjerdeplads, mens Heidfeld lå og legede med Alonso. Heidfeld endte som 5´er, lige efter Kubica. En flot og overbevisende opvisning.

De to Renault-kørere, fik også en flot start og var 5 og 6 efter Kubica på fjerdepladsen. Desværre blev Kovalainen ramt af Jarno Trulli i Adelaide-svinget og endte langt nede i rækkerne. Synd for den unge kører, som ellers havde håbet så meget på at gøre en god figur i Frankrig. Fisichella kørte et velovervejet og flot løb og endte på en 6. plads.

Giancarlo Fisichella, Renault

Honda kørerne Jenson Button og Rubens Barrichello, fik årets bedste resultat, med Button´s 8. plads og dermed det første - og længe ventede - point til teamet i denne sæson. Længe lå Button femmer, mens Barrichello konstant var i kamp med Schumacher, Webber, Rosberg og Coulthard. Barrichello endte som nummer 11. Oprejsning til det hårdt plagede team.

Williams havde endnu en ærgerlig dag. Rosberg lå længe og kæmpede nede i midterfeltet, uden egentlig at kapitalisere på begivenheder oppe foran. Hans kollega Alex Wurz havde det heller ikke nemt. Rosberg endte 9´er og Wurz endte 14.

Begge Williams-kørerne havde en hård dag på kontoret

Toyota måtte nøjes med at få en enkelt bil over målstregen, nemlig Schumachers, da Trulli var udgået efter sit sammenstød med Kovalainen. For en gangs skyld, var Schumacher bedste Toyota kører med en 10. plads i bagagen.

De to Red Bull teams havde det heller ikke sjovt i det midt-franske. Webber og Coulthard kunne ikke kæmpe med dér hvor det gjaldt og endte 12 og 13, mens Toro Rosso-kørerne Speed og Liuzzi endnu en gang måtte udgå.

De to sidste i dagens løb, var Sato og Sutil, fra henholdsvis Super Aguri og Spyker. Med Anthony Davidson ude - han ville se om man kunne få Liuzzi´s bil til at spinne i første sving - var Sato igen den man satsede på. Men angrebene kom aldrig. Bilen manglede fart og det var en slukøret Sato der rullede ind over målstregen på den næstsidste plads.

Adrian Sutil i Spyker F8-VII

Sutil var sidste mand og endnu en gang bedre end Albers, som legede fangeleg med en benzinslange. Af en eller anden grund, kørte han ud af pitten med slangen stadig påsat og det kunne være endt helt galt.

Med dagens sejr til Räikkönen og Massa lige efter, ser det lyst ud for Ferrari. Efter adskillige løb i skyggen af McLaren, ser det nu ud til at derfor alvor er kommet liv i The Iceman´s øjne.

Det er dog stadig Hamilton der fører mesterskabet med 64 point, med Alonso på andenpladsen med 50 point. Räikkönen halede kraftigt ind på spanieren med sine 47 point totalt og Massa har nu 42.

Spændingen er tilbage.

Sessionsresultat

Bemærk! Det angivne dæk viser hvilken compound som køreren har kørt med.

P. Grid Kører Team Dæk Tid Stop Point
1. 3. Kimi Räikkönen Scuderia Ferrari
P
1T30:54.200 2 10
2. 1. Felipe Massa Scuderia Ferrari
P
1T30:56.600 2 8
3. 2. Lewis Hamilton McLaren Formula 1 Team
P
1T31:26.300 2 6
7. 10. Fernando Alonso McLaren Formula 1 Team
P
1T31:50.700 2 2
9. 9. Nico Rosberg Williams Racing
P
1T32:02.700 2 0
12. 14. Mark Webber Oracle Red Bull Racing
P
69 omg. 2 0
13. 16. David Coulthard Oracle Red Bull Racing
P
69 omg. 2 0
14. 18. Alexander Wurz Williams Racing
P
69 omg. 2 0
Pirelli dæktyper:
W
= Regnvejrsdæk ("Wet")
I
= Regnvejrsdæk til let regn ("Intermediate")
H
= Hard dæk
M
= Medium dæk
S
= Soft dæk


Hvis dækket ikke er farvet, så betyder den angivne cirkel følgende:
P
= Pirelli (1950 - nu)
G
= Goodyear (1964 - 1998)
M
= Michelin (1978 - 2006, ikke alle år)
B
= Bridgestone (1997 - 2010)