• Forside

Frankrigs Grand Prix LIVE - Kimi vinder!

Velkommen til vores LIVE-rapport fra Frankrigs Grand Prix. Felipe Massa er på pole, med Lewis Hamilton ved siden af sig. Bag de to finder vi Kimi Räikkönen og Robert Kubica på en flot fjeredeplads, så der er lagt op til gang i gaden, når starten går om en halv times tid

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Tomas Hansen (th@bmf1.dk) d. 1/7 2007 klokken 13:07

Om ganske kort tid, går starten til Frankrigs Grand Prix, et løb hvor Ferrari generelt har haft overtaget og der starter også en Ferrari forrest i dag, ført af Felipe Massa, der slog Lewis Hamilton med ganske få 100-dele.

De som brugte formiddagen på at varme op med GP2, vil vide at betingelserne var særdeles svære på Magny Cours. Banen var let fugtig og GP2 racerne havde svært ved at holde sig på banen.

Løbet var afbrudt i en time, efter at Ernesto Viso havde et meget alvorligt uheld, hvor hans bil flippede igennem luften, men heldigvis, så slap han med et brækket arm og en del knubs, endnu et eksempel på at sikkerheden i moderne formel racing er fantastisk god.

Danske Christian Bakkerud måtte desværre udgå af lørdagens lange løb, men fik en pæn 12. plads i søndagens sprintløb.

I øjeblikket er der ca. 25 grader varmt, banetemperaturen er i underkanten af 50 grader og det har været tørt de sidste 2 timer, det skal dog ikke forhindre at vi får et fugtigt eller decideret vådt løb, der hænger en konstant trussel om regnvejr over banen.

Fernando Alonso der oplevede årets første tekniske problem, på nok det værst tænkelige tidspunkt, har fået sin bil tilbage fra Parc Ferme og så vidt vides, så foretages der ikke udskiftninger, der betyder at han straffes, så han vil starte fra plads nummer 10 på gridden.

Takuma Sato, der havde en straf fra sidste løb, starter derfor fra den bagerste placering på gridden, lige bag Adrian Sutil og Christijan Albers.

Lewis Hamilton starter i en Ferrarisandwich i søndagens Franske Grand Prix.

Dagens løb vil være præget af forventninger eller forhåbninger om regn, et usikkerhedsmoment, der vil præge strategi og hvor held eller uheld, til at pitte på det rigtige eller forkerte tidspunkt kan vende op og ned på stillingen.

Det skal dog ikke forhindre Ferrari i at fremstå som favoritter, men som altid, er starten meget vigtig, ikke mindst på Magny Cours, hvor det drejer sig om at komme godt fra start og holde momentet hele vejen ned mod Aidelaide hårnålen, som er den eneste reelle mulighed for at overhale.

Michael Schumacher var efter et kort fravær, igen til stede ved Ferrari.

Med få minutter til løbet skal starte, kan man se nogle få grå skyer i horisonten. Der er trussel om regn, og kommer den, kan vi få et særdeles interessant løb.

Lige før formationsrunden skal til at starte, er der allerede problemer for Spyker-køreren Adrian Sutil. Man kan ikke få startet bilen og Sutil er stået ud af bilen. Interessant er det, at de forreste starter på den hårde type dæk, mens Alonso starter på de bløde.

1
Massa får en flyvende start, og Hamilton forsøger at holde Kimi bag sig, men finnen presser sig forbi og ned til det første sving er det Massa i front, Kimi lige efter og Hamilton treer.

Ned i det første skarpe venstre sving, Adelaide-hårnålen, presser Alonso sig forbi Trulli, som til gengæld rammer Kovalainen, der mister sin næse. Trulli ude.

3
Davidson knalder i første sving op i Liuzzi´s racer. Alonso er på vej op gennem feltet, og er nu nummer syv. Han pustrer Heidfeld i nakken som ligger sekser. Massa er ved at trække tid ud af feltet og ligger to sekunder foran sin kollega.

Button og Barrichello fik begge en god start, og ligger nu henholdsvis 9 og 10

4
Massa, Räikkönen, Hamilton, Kubica, Fisichella, Heidfeld og alonso. Alonso har skygget Heidfeld et par omgange og lige før chikanen op til starten, kommer Alonso forbi, men Heidfeld svarer igen og tager positionen tilbage. Herligt race.

6
Alonso er helt oppe i nakken på Heidfeld og presser ham hele tiden. Liuzzi og Davidson er begge ude, efter Davidson ramte Liuzzi´s bil.
Oppe foran er Massa stadig ved at trække tid ud, mens Räikkönen også har fart i bilen.

8
Button ligger nier og ser ud som om, han kan hente lidt ind på de forankørende. Længere nede finder vi Coulthard som indtil videre er ret anonym, det samme kan siges om Sato, Speed, Albers, Sutil, Wurz og Kovalainen, som mistede så meget i starten.

10
Efter bare 10 omgange, er Massa klar til at overhale Kovalainen med en omgang. Et meget skuffende løb for den finske pilot. Imens presser Alonso stadig Heidfeld, mens Rosberg ligger bag Alonso og håber på at lukrere på de to forankørendes kamp.

12
Massa sætter hurtigste omgang med tiden 1:16.523. Stadig grå skyer over banen, men indtil videre holder tørt.

Barrichello under pres fra Schumacher, som igen er presset af Webber, med Coulthard bag sig.

14
Fisichella holder sin femteplads uden problemer, der er masser af plads ned til Heidfeld bagved og foran italieneren, ligger Kubica godt fire sekunder foran.

16
Hamilton er allerede inde til sit første stop. Alonso skal så have kørt noget tid ind. Nej! Lige efter kommer Alonso! Det ser lidt mystisk ud, men umiddelbart ikke noget der indikerer problemer. Nu har Alonso og Hamilton begge været i pit og fået mere brændstof på. Det ser svært ud for dem nu.

18
Hamilton er nu 7´er, bag Rosberg. Alonso 9´er. Ferrari gør klar til pit stop. Det er Massa der kommer først ind. 8,4 sekunder til brasilianeren. Han kommer ud som 2´er. En understregning af det store forspring han fik kørt ind i de første omgange.

Räikkönen sætter hurtigste omgangstid, men skal nok i pit meget snart. Han skal køre noget tid ind, for selvom pitstops på denne bane ikke tager meget tid, så er det vigtigt for Ferrari, at holde momentet.

21-23
Alonso forsøger sig udvendigt på Fisichella i Adelaidesvinget, men når det ikke. Man gør klar til Kimi hos Ferrari. Kimi tager sit pit, og kommer ud som 2´er. det betyder at de fire første beholder deres placeringer, som før deres stop. Alonso tager Fisichella i samme sving som før og denne gang lykkes det. Det er meget tæt ræs!

Räikkönen kører meget hurtigt og er kun knap et sekund efter Massa. Han har noget at bevise og det ser ud som om, Kimi er en anelse hurtigere end sin kollega

25-27
Barrichello ligger stadig 10, med Schumacher, Webber, Coulthard og Wurz efter sig. Men Wurz er ved at få kontakt med Coulthard.

Alonso prøver stadig at komme forbi Heidfeld, på trods af at de begge har fået foretaget deres pitstops. Spanieren tager svingene meget aggressivt.

Honda sagde op til løbet at de havde arbejdet med forbedringer af bilerne, og med Button på en femteplads for tiden, ser det rigtig godt ud. Men Button har endnu ikke pittet.

28-30
Hamilton hænger på de to forankørende med ca. 10 sekunder, mens der er over tyve sekunder ned til Alonso på 7. pladsen.

Albers er ude. Ikke nogen grund til at skrive udråbstegn efter det udsagn, for det er ikke første gang. Han kommer ud fra pitten, og har stadig benzinslangen hængende!

31-33
Heidfeld holder stadig Alonso bag sig. Igen nede i Adelaide-svinget, forsøger Alonso, men kommer for langt ud, og taber moment. Han blev nødt til at trække ud. Det må være frustrerende for vedensmesteren.

Button tager sit første stop fra en femteplads, det flotteste resultat for englænderen i denne sæson.

Räikkönen er i gang med at presse Massa og er nu kun 1,7 sekund efter kollegaen.

Alonso kommer forbi Heidfeld i en næsten umulig manøvre i sving 8, den svære chikane midt på banen! Fantastisk kørt af mesteren!

35-38
Halvvejs gennem løbet er det Massa i front, med Räikkönen lige efter. Hamilton er hentet ind på de to Ferrari-kørere og ligger nu kun 3 sekunder efter Kimi.

Kubica holder sin 4. plads og kører et fornuftigt og stabilt løb. Hamilton inde til sit andet stop og får de hårde dæk på. Så det var et ganske kort stint for englænderen.

Hamilton kommer ud lige ved siden af Kubica, der ikke vil opgive sin plads. Ud af svinget ligger de side om side og Kubica, tilbage efter sit alvorlige uheld i Montreal, presser Hamilton og kommer forbi, men nede efter Adelaide kommer Hamilton tilbage. Alonso inde.

39-41
Button er 8´er og har ca. 9 sekunder ned til Alonso. Kimi har 29 sekunder til Hamilton, så der er råd til et stop for finnen.
Længere nede i feltet, ser vi den samme bande som før, der er ikke sket noget nævneværdigt.

42-46
Ferrari gør klar til Massa som fører løbet. Han kommer på de bløde dæk og holder stille i 9 sekunder. Han kommer ud på andenpladsen og Räikkönen med 21 sekunder mellem de to.

Finnen tager en omgang til for at køre noget tid ind og han kører meget hurtigt lige nu. Räikkönen øger med et sekund på de første to sektorer.
Kubica kører i pit på 45. omgang. Skifter fra hårde til bløde dæk og er meget hurtigt ude på hvad der ligner en 8. plads.

Kimi i pit. Bløde dæk til finnen. Han kommer ud og holder Masa bag sig! Der er et sekund mellem de to nu. Fantastisk hentet ind af Kimi, der tæskede nogle gode tider ind. Men Massa blev fanget bag Wurz, men kommer forbi.

47-50
Heidfeld ind i pit til bløde sutter, og kommer ud som 7´er.
Godt for Heidfeld, men rigtig ærgerligt for Alonso, som endnu en gang ender bag tyskeren.

Räikkönen fører stadig med godt to sekunder ned til Massa, som har 5,4 sekunder til Hamilton. Fisichella har kørt et flot løb og er nu nummer fire. Det samme har Button som ligger femmer.

Hamilton henter næsten et sekund på Massa på de sidste tre omgange.
Fisichella og Button kommer ind til deres andet og sidste stop.

51-53
Hamilton kommer ind til sit tredje stop og kommer ud hvor der er fri luft foran ham. Nu skal han køre nogle tider ind, for at indhente Massa, som ligger 24 sekunder foran englænderen.

52-54
Alonso ligger nu og kæmper med Fisichella, som sidder på 6. pladsen. Kovalainen ligger helt nede i den anden ende af feltet og præver at komme forbi Wurz, men misser indgangen til et sving og er ved at ryge af banen og tage Wurz med sig. Redder den på stregen, men kommer ikke forbi østrigeren. Ingen kommer til skade.

Alonso vil meget gerne tale med Fisichella i "hans" sving, Adelaide, men Fisi lukker døren.

56-58
Button er nu otter efter sit sidste pit-stop og kører han løbet til ende, er det det bedste resultat for Honda i år. Barrichello er 11.
Scott Speed er ude forholdsvis udramatisk. Det ser ud til, at bilen simpelthen gik i stå.

59-61
11 omgange tilbage og Räikkönen fører stadig løbet med godt 3 sekunder ned til Felipe Massa. Hamilton har tabt en del tid på grund af sine tre stops og er 27 sekunder efter Kimi.

Kubica har gjort det rigtig godt på fjerdepladsen, som aldrig rigtig var truet, mens vi finder Heidfeld som 5´er, Fisichella 6´er og Alonso 7´er. Button ligger til det sidste point.

Løbet har stabiliseret sig nu, og de fleste lader til at tage til takke med hvad de har lige nu. Hvis det ender som det ser ud nu, vil Hamilton stadig føre mesterskabet med 14 point ned til Alonso. Men lad os nu se, hvad løbet kan bringe i de sidste minutter.

62-65
Kimi holder to sekunder ned til Massa på andenpladsen. Længere nede ser vi Webber og Coulthard på henholdsvis 12. og 13. pladsen. Schumacher i Toyota ligger nummer 10, og må siges at være en slags oprejsning til teamet.

66-68
Med få omgange tilbage, er det stadig Räikkönen i front, efterfulgt af Massa lige efter. Hamilton er 3´er og Kubica er 4´er. Heidfeld er 5, Fisichella 6, Alonso 7 og Button 8.

70
Kimi indleder sin sidste omgang i hvad der må siges at være en slags skæbneløb for finnen. Det må være så stor en forløsning for den finske kører at vinde her, efter en mildt sagt svær sæson.

Få sving tilbage, nu op på vej til chikanen, og dér tager Räikkönen det ternede flag i det franske Grand Prix, måske det sidste af slagsen her på denne bane. Massa tager andenpladsen, Hamilton er den sidste mand der skal på podiet lige om lidt.

En velfortjent sejr til Kimi Räikkönen, efter et spændende løb her i det franske.