• Forside

McLaren: Gearkasseproblemer for Alonso

Ifølge Mercedes' motorsportsdirektør Norbert Haug var det problemer med gearkassen, der ødelagde Fernando Alonsos kvalifikation i går, mens Lewis Hamilton fortsatte sin gode form ved at tage andenpladsen.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 1/7 2007 klokken 08:07

For første gang i 2007-sæsonen oplevede McLaren alvorlige tekniske problemer under en løbsweekend. Det kom til at koste Fernando Alonso muligheden for at kæmpe med om startplaceringerne i den sidste afdeling af kvalifikationen, hvormed han blev henvist til 10. pladsen.

For holdkammeraten Lewis Hamilton gik det noget bedre, og for fjerde gang i træk starter han i første række, denne gang på andenpladsen efter Ferraris Felipe Massa.

Både Fernando Alonso selv og Norbert Haug, motorsportsdirektør for McLarens motorleverandør og medejer Mercedes, udtaler, at det var gearkassen, der stod af. Da bilen bliver parkeret i 'parc ferme' efter kvalifikationen og først bliver frigivet til holdet igen søndag, er det endnu uvist, hvad der præcist kommer til at ske.

Fernando Alonso under træningerne til Frankrigs Grand Prix 2007

Fernando Alonso udtalte i McLarens pressemeddelelse følgende om kvalifikationen:

"Det har ikke været nogen let dag med hensyn til held, men forhåbentlig kan vi få vendt tingene i morgen. Jeg havde et problem med bremsesensoren i denne morgens træning, hvilket kostede mig noget tid, og så et problem med gearkassen i den sidste kvalifikation. Det er en relativ ny oplevelse for mig, da jeg ikke har haft problemer i så lang tid.

Vi vil kigge på bilen, når den kommer tilbage fra Parc Ferme og tage tingene derfra. Alt kan dog ske i løbet, og vi vil arbejde så hårdt som muligt på at score nogle vigtige point. Der er også nogen, der siger der kommer regn, hvilket vil føre til usikkerheder, hvilket vi måske kan opnå fordel fra."

Lewis Hamilton efter kvalifikationen til Frankrigs Grand Prix 2007


Lewis Hamilton udtalte om sin kvalifikation:

"Jeg tror, det at starte fra forreste række er et meget godt fundament for morgendagens løb. Holdet arbejdede virkelig godt; forbedrede bilen i alle træningssessionerne og balancen i bilen er ekstrem god.

På mit sidste forsøg i Q3 bremsede jeg en anelse for sent ind i sving 15 og kørte bredt. Uden den fejl ville pole position have været en mulighed for mig i dag – jeg havde det der. Med vores strategi, bør vi være i god form, og jeg glæder mig til løbet i morgen."

Norbert Haug følger op:

"Vi har haft det bedst mulige niveau af pålidelighed gennem sæsonen indtil nu, men i dag blev Fernando nød til at stoppe med et problem med gearkassen. Synd for Fernando, alle på holdet ville gøre alt for at fikse dagens problem. Med hans fart, har Fernando stadig en chance for et godt resultat i morgen.

Lewis viste igen et stor og konsistent præstation, og han vil stille op i forreste række af gridden for den fjerde gang i træk, hvilket er en stor præstation."