• Forside

STR test i Bahrain

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 15/2 2006 klokken 16:02

Tredje dag med test i Shakir er overstået for Scuderia Toro Rosso.

Red Bull Junior holdet, eller STR, som de hellere vil kaldes, har netop afsluttet tredje dags testarbejde på Bahrains internationale bane i Shakir. En test, der i følge holdet gik næsten helt som planlagt.

Testpiloten i dag var holdets fredagspilot, den unge opkomling Neel Jani, der fik kørt 76 omgange på den varme og sandfyldte bane i en RB1 med Cosworth V10 maskine i motorrummet.

Janis bedste tid kom ned på 1:33.028 for de 5,417 km som banen måler.

Vitantonio Liuzzi i STR

Jani kørte en fornuftig tid, uden at imponere, til trods for at det er omkring et år siden, han sidst var ude at køre i en Formel 1 racer.

”Indtil i dag, har jeg kun kørt omkring 1.000 km i en Formel 1 bil, hvor en del af disse blev kørt helt tilbage i 2004,” udtaler Jani til holdets egen pressemedarbejder.

”Så i dag skulle jeg lige vænne mig til hastigheden og hvor godt bilen bremser,” tilføjede han.

”Det har virkelig været en skøn dag for mig i dag, og jeg glæder mig meget til at fortsætte testarbejdet i næste uge på Imola,” kom det yderligere fra den unge schweiziske pilot.

Teamchef Frantz Tost bakker også op omkring Janis udmelding om, at han i første omgang bare skulle vænne sig til bilen.

”Jani skulle ud og vende sig til at køre en Formel 1 bil i dag, hvilket gik helt efter planen,” udtaler Tost.

”Vi havde fået lavet en grundopsætning, som han kom ud med, over de to foregående dage. Efter et stykke tid begyndte vi at ændre på disse opsætninger, så bilen bedre passede til hans kørestil,” tilføjede Tost.

I morgen fortsætter testen med Scott Speed bag rattet om formiddagen og Giancarlo Liuzzi om eftermiddagen, da STR har valgt kun at tage én bil med til ørkenlandet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.