• Forside

McLaren indblandet i spionskandale

Sabotage- og spionskandalen hos Ferrari breder sig nu til andre teams. Således er McLaren nu også involveret i sagen, hvor Ferraris tidligere tekniske chef, Nigel Stepney, er under efterforskning for at sabotere Ferraris biler op til Monacos Grand Prix.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/7 2007 klokken 13:07

For kort tid siden rejste Ferrari spionage- og sabotageanklager imod deres tidligere tekniske chef, Nigel Stepney, og sagen begynder nu at brede sig som ringe i vandet.

Uden at uddybe det nærmere, oplyser McLaren nu, at en af deres tekniske medarbejdere er impliceret i sagen. Det er almindelig kendt, at det drejer sig om chefdesigner Mike Coughlan, som er suspenderet på grund af ”modtagelse af teknisk information” fra Ferraris Nigel Stepney.

Nigel Stepney (tv) og Felipe Massa.

McLaren, der oplyser at man vil ”samarbejde fuld ud” med både Ferraris egen efterforskning og politiets, udtaler: ”Teamet (McLaren) har erfaret, at en person hos os, i slutningen af april, har modtaget en pakke med teknisk information fra en medarbejder hos Ferrari.”

Mercedes Motorsports chef, Norbert Haug, afviser at kommentere sagen, men en talsmand hos Ferrari er til gengæld mere meddelsom.

”Vi har fundet beviser for, at Stepney har videregivet teknisk information til en McLaren-ansat, og vi har også fundet beviser for, at det er leveret til hans (Coughlans) hjem,” udtaler Ferraris talsmand.

Norbert Haug afviser at give kommentarer i Ferraris spionagesag.

Det er ikke rene tilfældigheder, som udgør årsag til forbindelsen imellem Coughlan og Stepney. De to har kendt hinanden i ca. sytten år. Således har de arbejdet sammen i tiden hos Benetton og senere i Ferraris tekniske faciliteter i Surrey, England.

For et par dage siden blev Coughlans hjem i Surrey ransaget af politiet, og efterforskere fandt angiveligt belastende bevismateriale i huset.

Formel 1’s ledende organ er blevet orienteret i sagen og en talsmand siger: ”Vi har modtaget information i sagen, som vi stadig gennemgår.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER