• Forside

Valencia banen bliver vild

Når Formel 1 i 2009 skal køre løb på den specialdesignede bybane i Valencia bliver det en oplevelse ud over det sædvanlige. Hele 25 sving kommer banen til at bestå af.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 19/7 2007 klokken 14:07

Det bliver en udfordrende og meget spændende bane, som Formel 1 kørerne i 2009 kommer til at køre igennem i Valencias gader. Hele 25 sving og en gennemsnitsfart på 200 km/t siger noget om banens layout.

11 højresving og 14 venstresving kommer banen til at bestå af. Det skulle give en topfart i nærheden af 320 km/t og en gennemsnitsfart på ca. 200 km/t, hvilket vil gøre banen til en af de måske hurtigste gadebaner i verden. Banen bliver 5.473 meter lang og omkring 14 meter bred.

På vej banen rundt vil man blandt andet komme forbi havnen, man vil køre over en bro, forbi det store fiskemarked og man vil komme igennem en rundkørsel. Banen tegner til at blive utrolig spændende, og endnu bedre end den ellers populære Surfer’s Paradise bane i Australien.

Mario Flores, der er ansvarlig for vejnettet i Comunitat Valenciana, præsenterede i går udkastet til banen, der vil blive påbegyndt i oktober måned, og som efter planen vil være færdigbygget i juni til næste år.

”Dette vil åbne Valencia mere end nu til dags, fordi vores specialdesignede vejnet vil blive inddraget i banen og derfor vil Valencia have verdens mest moderne racerbane i verden, og det vil ske uden, at det koster vores indbyggere noget.”

”Arbejdet med den nye bane vil ikke hæmme byen, men vil på grund af banens konstruktion være med til at accelerere urbaniseringen af dette område. Med det valgte design har vi opnået en gadebane, så sikker som en permanent bane, vil blive integreret i byen, uden at det vil få de store ulemper for borgerne og vise byens skønhed, som en balkon ned til havet.”

”Comunitat Valenciana bliver ved med at sikre, at det er en fantastisk sted, i stand til at tiltrække de største begivenheder i verden fordi Formel 1 i Valencia vil blive besøgt af over 500 millioner tilskuere, som vil beundre byen og skabe en omsætning på over €70 mio. Euro hvert år.”

På Autosports hjemmeside er det muligt at se et billede af banens layout.