• Forside

Sæsonstatus: BMW Sauber, Ferrari og Honda

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/2 2006 klokken 15:02

Med kun tre uger til det første Grand Prix i Bahrain, er der nogle hold, der har mere travlt end andre.

I de kommende fire dage vil derfor give en kort gennemgang af holdenes nuværende situation. Vi lægger ud med BMW Sauber, Ferrari og Honda.

BMW Sauber
BMW Sauber lader til at have styr på situationen, dog uden at man kan udnævne dem til favoritter. Langt fra må man sige.

Der er mange ting der skal falde på plads, når man som BMW køber sig et hold, der ikke var helt oppe at køre, til trods for nogle af de mest avancerede forhold, til at bygge og udvikle en Formel 1 bil.

BMW Sauber .06

BMW udtaler selv, at 2006 bliver året, hvor de skal finde deres egne ben for at satse stort i 2007. Dog skal man ikke udelukke dem fra en fair placering i mesterskabet.

BMW Sauber er et af de hold der har haft færrest problemer med motor og gearkasse, så selvom de måske ikke er hurtigst, kan stabilitet gå hen og blive afgørende til deres fordel.

Ferrari
Ferrari havde en rigtig skidt sæson, sidste år. Det skal ikke gentages og der er da også meget der tyder på, at det italienske hold står stærkt allerede fra sæsonstarten.

Italienernes 2006 racer bygger bemærkelsesværdigt mest på erfaringerne fra 2004 raceren, der som bekendt var en aldeles suveræn Grand Prix racer.

Michael Schumacher tester på Fiorano den 8/2 2006

Ferraris nye V8 motor, siges at være en af de stærkeste vi har set og den er tilmed stabil. Derfor er Ferrari og Michael Schumacher favorit til at komme rigtigt godt fra start.

Alt andet end en sejr i Bahrain må betegnes som en skuffelse for Schumacher, mens Massa skal sikre den anden topplacering.

Honda
Honda var som Ferrari, ikke alt for heldige med deres 2005 sæson. Men over vinteren ser det klart ud som om, at de har fået styr på det hele.

Rubens Barrichello har gjort Jenson Button selskab, hvilket skulle være med til at give den stabilitet, som de har manglet de sidste år.

Honda trio

At Honda så samtidig siges at have den stærkeste motor i feltet, som tilmed virker stabil, må siges at være et af de absolut stærkeste kort de har på hånden.

Som med Ferrari, vil alt andet end en åbningssejr nærmest være en fiasko.

Vi fortsætter vores sæsonstatus i morgen...

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.