• Forside

Hamilton i voldsomt crash

Et øjeblik så det endda rigtig slemt ud, og uheldet gav lidt mindelser om Kubica´s uheld i Montreal tidligere på året: Men Lewis Hamilton er, ifølge de rapporter vi sidder inde med, uskadt. Denne nyhed opdateres.

Af: (@bmf1.dk) d. 21/7 2007 klokken 16:07

Den førende i verdensmesterskabet, Lewis Hamilton, crashede voldsomt på Nürburgring under den sidste kvalifikation til søndagens løb. Selvom han ramte dæk-barrieren meget hårdt og voldsomt, er han dog uskadt, men køreren vil tilbringe et par timer på det lokale hospital til observation.

Hamilton fik sig en grim forskrækkelse, da han med seks minutter tilbage af Q3, hamrede sin Mclaren-Mercedes ind i dæk-barrieren i det sving der nu bærer navnet, Schumacher S, opkaldt efter Michael Schumacher.

Det var hans højre fordæk, der pludseligt punkterede lige før svinget og gjorde det umuligt for det unge supertalent at styre bilen, som kurede hen over sandfanget - der egentlig er designet til at bremse bilen - og hamrede ind i dækvæggen.

Lewis Hamilton på Silverstone

Ifølge de officielle rapporter var det dæk-pistolen til højre forhjul der svigtede, hvilket gjorde, at hjulet ikke var sat ordentligt på. Ekstra heldigt for Fernando Alonso, for hans højre forhjul var sat på med samme pistol, men han nåede ikke at belaste hjulet på samme måde som Hamilton.

Ron Dennis understreger, at det er en mekanisk fejl. "Det er ikke mekanikerens fejl. Vi kunne se at det var en fejl med pistolen. I det mindste ved vi, at der ikke er nogen problemer med bilen."

"Lewis har det godt. Der er ingen skader eller brækkede knogler, men han vil blive holdt under observation bare for en sikkerheds skyld. Det er for tidligt at sige, om han kan køre i morgen. Heldigvis mistede han ikke bevidstheden. Vi tager en beslutning om han kan køre, efter et par timers observation," sagde Dennis.

Lewis Hamilton crashede voldsomt på Nürburgring

Lewis Hamilton ramte dækmuren med ca. 240 km/t, men heldigvis ramte han den en smule sidelæns, således at en stor del af slaget blev rettet væk fra fronten. Ikke som det uheld vi så i Montreal, hvor Robert Kubica ramte en betonmur frontalt, hvorved bilen mistede en stor del af sin sikkerhed, da fronten blev pulveriseret.

Det forventes, at Hamilton vil blive udskrevet senere i dag, men det er endnu uvist om han kommer til at deltage i morgendagens Grand Prix.

Vi har netop fået denne udtalelse fra Lewis Hamilton: "Jeg har det helt fint og senere får vi at se, om jeg kan køre i morgen. Alle har passet godt på mig."

"Vi ved hvad der forårsagede ulykken og jeg er bare glad for at alt er ok og jeg håber bare at jeg kan køre i morgen," siger Hamilton.

Læs kvalifikationen her

Sessionsresultat

Bemærk! Det angivne dæk viser hvilken compound som køreren har sat den pågældende tid på.

P. Kører Team Dæk Tid Omg
1. Kimi Räikkönen Scuderia Ferrari
P
1:31.450 16
2. Fernando Alonso McLaren Formula 1 Team
P
1:31.741 16
3. Felipe Massa Scuderia Ferrari
P
1:31.778 16
6. Mark Webber Oracle Red Bull Racing
P
1:32.476 22
10. Lewis Hamilton McLaren Formula 1 Team
P
1:33.833 12
Udelukket efter perioden
11. Nico Rosberg Williams Racing
P
1:31.978 13
12. Alexander Wurz Williams Racing
P
1:31.996 12
20. David Coulthard Oracle Red Bull Racing
P
1:33.151 6
Pirelli dæktyper:
W
= Regnvejrsdæk ("Wet")
I
= Regnvejrsdæk til let regn ("Intermediate")
H
= Hard dæk
M
= Medium dæk
S
= Soft dæk


Hvis dækket ikke er farvet, så betyder den angivne cirkel følgende:
P
= Pirelli (1950 - nu)
G
= Goodyear (1964 - 1998)
M
= Michelin (1978 - 2006, ikke alle år)
B
= Bridgestone (1997 - 2010)