• Forside

Indiens Grand Prix først i 2010?

Indien har underskrevet en forhåndsaftale omkring afviklingen af det første Formel 1 Grand Prix på indisk jord i år 2009. Men det kan blive et stort problem.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 23/7 2007 klokken 09:07

Det første indiske Grand Prix skulle ifølge planen blive afviklet i 2009. Det kan dog blive et problem for ifølge en af projektets hovedinvestorer, så kniber det med tiden at bygge og klargøre en Formel 1 bane allerede til 2009.

Det er Vijay Mallya, der ejer Kingfisher Airlines, som er en af Toyota teamets større sponsorer, der råber vagt i gevær. At finde et egnet sted i Indien, samle staben af investorer til at finansiere banen og få banen bygget til år 2009.

Vijay Mallya sagde: ”Jeg gør alt hvad jeg kan for at sikre, at hvis ikke i 2009, så at Indien kan afvikle et løb i 2010.”

Eddie Jordan, John Howett og Dr. Vijay Mallya ved et Toyota Party i Monaco

“Indien skal være med i Formel 1 kalenderen.”

Indien har en af verdens mest eksplosive økonomier og med en milliard indbyggere i Indien er der også grundlag for en kæmpe fanskare. Endvidere er Narain Karthekeyan ikke længere den eneste indiske kører, der blander sig i eller tæt ved Formel 1. Karun Chandhok, der kører for Durango teamet i GP2 eksponerer det indiske flag foran teamcheferne i Formel 1 ved alle de europæiske Grand Prix løb.