• Forside

Bourdais bekræftelse indenfor de næste to uger

Skifter Sebastien Bourdais fra Champ Car og Newman/Hass/Lanigan Racing til Formel 1 og Scuderia Toro Rosso. Indenfor de næste to uger skulle vi gerne blive klogere.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 23/7 2007 klokken 09:07

Gerhard Berger er under det europæiske Grand Prix på Nürburgring kommet med det største hint om, at franskmanden Sebastien Bourdais skifter til Formel 1 efter denne sæson i USA.

Gerhard Berger fortalte, at Toro Rosso har en option på Sebastien Bourdais, og den udløber den sidste dag i juli. Så indenfor de næste to uger vil Sebastien Bourdais sandsynligvis blive be- eller afkræftet, og det med langt den største sandsynlighed på en bekræftelse.

”Jeg må sige, at han (Sebastien) gjorde det vi havde forventet fra ham. Han har været hurtig, stabil og god til at snakke med ingeniørerne. Jeg mener han her et godt potentiale. Vi har en option på ham indtil udgangen af denne måned.”

Sebastien Bourdais her efter tidligere Toro Rosso fredagskører Neel Jani

Ser man på hvordan Sebastien Bourdais’ amerikanske tilværelse er i øjeblikket, så virker franskmanden som en kører, der hellere befandt sig et andet sted. Sebastien virker irriteret, og klager over de andre kørere. Specielt Robert Doornbos (Red Bull testkører), som han gentagne gange har beskyldt for at spærre, og som han nægtede at give hånden til, da Robert Doornbos vandt på Mont-Tremblant banen i Canada.

Sebastien Bourdais er dog lynende hurtig og til Champ Car løbet på Edmonton tog Sebastien Bourdais en foreløbig pole position. Inden løbet på Edmonton banen bliver afviklet er Sebastien Bourdais to point efter den mesterskabsførende. Franskmanden virker meget fokuseret på at sætte et giftigt punktum i Champ Car med fire mesterskaber på stribe. Noget som ikke er sket før, og som sandsynligvis heller ikke sker igen.

Gerhard Berger fortalte også, at man har en liste over potentielle kørere, der kan afløse de to nuværende Toro Rosso kørere Liuzzi og Speed.

”Der er et par navne, som vi ved kan gøre et godt arbejde. Et af disse er Sebastien Bourdais og et andet er Sebastian Vettel.”

Vi venter spændt, da en bekræftelse af en eller begge Seb’er kan sætte godt gang i silly season karrusellen.