• Forside

Mansell tror på Button, men...

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/2 2006 klokken 00:02

Tidligere Formel 1-verdensmester Nigel Mansell udtaler, at han er sikker på, at Jenson Button vinder sit første Grand Prix i år. Men der er også nogle faktorer, som bekymrer ex-mesteren.

Mansell kom med udtalelserne i et interview under en sponsorpræsentation for firmaet Unipart i tirsdags, og ved den lejlighed luftede han også, hvad han mente modarbejdede Buttons muligheder.

På spørgsmålet om hvorvidt Button vil gennemføre sit Grand Prix nr. 100 uden en sejr udtalte Mansell: ”Det er ikke noget jeg personligt bekymrer mig om. Hvis det skulle bekymre nogen, må det være Jenson.”


Vil Jenson Button få sin Honda RA106 til sejr i år?

”Et hundrede Grand Prix’er uden en sejr… det er da noget af et mål at nå, ikke? Jeg tror at han skal bruge det som en styrke, altså at vende det negative til noget positivt. Han skulle sige til sig selv ’okay, i år vil jeg have den abe ned fra skulderen og i det mindste gå efter en sejr,’ ” fortsatte Mansell.

”Så snart det lykkes for ham, vil han være en frontløber og vinder. Hvis ikke han gør det, vil han få problemer senere på året, for Rubens er ikke indstillet på at trække sig på grund af ham.”

”Rubens vil gøre et fantastisk stykke arbejde, og Rubens har bevist sit værd som løbsvinder. Det tror jeg vil anspore Jenson til at yde bedre præstationer.”

Ved samme lejlighed udtrykte Mansell bekymring for de store pengebeløb, som F1 giver unge kørere. Han mener, at det kan ødelægge tørsten efter at vinde.

”Jeg fik mine præmier efter jeg havde vundet, og efter at jeg havde haft succes og vundet verdensmesterskabet. Først da startede jeg med at tjene penge,” sagde han.

”Men at tegne kontrakt for tusindvis af millioner pund, før du har vundet ét eneste løb er temmelig usædvanligt – og spørgsmålet er, om det får det bedste frem i dig,” sagde Mansell.

”For den type person - og her taler jeg ikke om Jenson - betyder det ikke det helt store, for de har deres på det tørre - med mindre altså, at de er meget ihærdige.”

”Det er et meget mærkelig fænomen, der er kommet i F1. Mange folk får en masse fordele før de virkelig har leveret varen,” sluttede Mansell.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.