• Forside

Speed søger job i USA

Efter den spektakulære fyring fra Toro Rosso er amerikaneren ikke specielt motiveret for at fortsætte i Formel 1. Den 24-årige kører mener derimod, at der er adskillige muligheder i hans hjemland, USA.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/8 2007 klokken 13:08

Scott Speed er ikke vred. Speed er skuffet – så skuffet, at han nu smækker døren i hovedet på Formel 1-sporten, rykker teltpælene op og flytter hjem til USA.

Til den østrigske avis ’Saltzburger Nachrichten’ siger Speed, at han søger et job i sit hjemland fra 2008, og rygter vil vide, at frontløberne i Champ Car, Newman/Haas/Lanigan teamet, står øverst på ønskesedlen.

Dette regnestykke kunne udmærket gå op, idet Newman/Hass/Lanigan netop har sagt farvel til mesteren Sebastien Bourdais, som nu kommer til Speeds gamle team, Scuderia Toro Rosso.

Det har ikke været den bedste sæson for Scott Speed. Her valgte amerikaneren fx at stoppe under løbet i Canada, 2007.

”I de næste par uger kigger jeg mig lidt omkring i Staterne, for at finde et nyt job,” siger Scott Speed. ”Jeg er overbevist om, at der eksisterer muligheder for mig i Champ Car eller NASCAR.”

”Jeg bliver ikke i Formel 1, fordi jeg ved, at der ingen chancer er for at komme frem, på den måde som jeg gerne vil,” fortsætter Speed.

Trods den dramatiske opsigelse fra STR forsikrer Speed, at det flerårige samarbejde med Red Bull ikke har lidt overlast. Køreren har allerede haft yderst positive samtaler med Red Bull direktøren Dietrich Mateschitz om fremtidsplanerne i det nordamerikanske.

Foruden Sebastien Bourdais har Toro Rosso endvidere tegnet kontrakt med tyskeren Sebastian Vettel.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.