• Forside

Kommer Midland tilbage til Formel 1?

Det har været en meget hård sæson for det lille hollandske Spyker-team, og der har flere gange været rygter om, at teamet er i store økonomiske vanskeligheder. Nu melder den tidligere ejer sig på banen igen.

Af: (@bmf1.dk) d. 18/8 2007 klokken 18:08

Den 37-årige mange milliardær, canadieren Alex Schnaider, er måske på vej tilbage til Formel 1-sporten som han forlod efter en meget kort periode i 2006. Det er Spyker-teamets nuværende form der bekymrer den russisk-fødte forretningsmand og noget tyder på, at han endnu en gang vil grave dybt i lommerne.

Da Michiel Mol og resten af konsortiet købte Midland og omdøbte det til Spyker, var det en aftale mellem dem og Alex Schnaider, at alle pengene skulle betales på et tidspunkt. Naturligvis. Men det har været uhyre svært for teamet at skrabe pengene sammen, og med de manglende sponsorer og dermed manglen på en betragtelig økonomisk saltvands-indsprøjtning, ser det sort ud for teamet.

En Midland-racer før teamet blev solgt videre til Spyker. Ungarns GP 2006

For tiden holder Schnaider, Midland-gruppen som sikkerhed for Spyker-teamets gæld, en manøvre der efter købet har givet økonomisk luft til teamet mens de ventede på sponsorer, men nu er luften ved at gå af ballonen. Derfor anbefaler Schnaider nu teamet til enten at finde en partner eller til at sælge.

"Det har altid været vores første prioritet, at overdrage teamet til folk der ved hvad de skal. En ejer med et kommercielt mærke, der kan føres videre ud til forbrugerne, en person eller virksomhed, med visioner og resourcer til at udvikle potentialet i teamet."

"Jeg tror, at Spyker eller Mol-konsortiet må bringe en partner ind for at opnå dette, eller alternativt må de simpelthen sælge teamet."

Hvis vi bliver nødt til at købe teamet tilbage, så vil vi støtte det økonomisk i det korte løb, samtidig med at vi vil lede efter en kommerciel partner, som jeg beskrev."

De manglende resultater, ingen store sponsorer samt ringe præstationer fra blandt andre Adrian Sutil, har givet grobund for mistanke om et snarligt salg.

"Jeg solgte mine interesser i teamet, da jeg bedømte at det var i alles interesser, og jeg fortryder intet i den forbindelse," siger Schnaider fredag. "Vi har reddet teamet tidligere og er i stand til at gøre det igen, hvis det bliver nødvendigt," lyder det altså fra Alex Schnaider.

Det er ikke første gang at det er rygtedes, at Spyker har økonomiske problemer. I maj måned kunne vi oplyse, at moder-selskabet bag teamet, Spyker Cars, har lånt penge i deres gode navn, for at kunne få opfyldt drømmen om et Formel 1 team. En drøm, der nu ligner mere og mere et mareridt.