• Forside

Kovalainen udfordrer Trulli

Renaults unge finne Heikki Kovalainen udfordrer nu Jarno Trulli i en duel, der startede for flere år siden. Våbenet er ikke racerbiler, men gode løbesko og det er heller ikke en racerbane, men New Yorks gader, der lægger asfalt til duellen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 29/8 2007 klokken 10:08

Det drejer sig om New York maraton, som Jarno Trulli gennemførte for nogle år siden, da han stadig kørte for Renault. Den tid Jarno Trulli satte dengang agter Heikki Kovalainen at slå i år, hvor Renaults hovedsponsor, den hollandske bank ING, sponsorerer løbet.

Udfordringen blev givet på BBC’s hjemmeside, hvor Heikki Kovalainen har sin egen klumme. Formel 1 kørere er i rigtig god form, og så er de meget adrætte. Men formen skal holdes ved lige, og Heikki Kovalainen havde sin personlige træner med til Finland, da han nød sommerferien hos forældrene i Finland.

”At komme væk fra det pres det er at køre er vigtigt, men jeg tog min træner med mig, så jeg kunne fortsætte min konditionstræning. En af grundene til det er, at jeg løber New York maraton i år.”

Heikki Kovalainen vil gennemføre New York maraton

”Jarno Trulli – som nu kører for Toyota og som kørte for Renault for et par år siden – løb det engang, men jeg har ikke talt med ham om det. Jeg tror han løb i fire timer og noget, så jeg vil stensikkert gå efter at slå hans tid!”

”En del af min forberedelse er naturligvis løb, hvilket jeg optrapper nu, men det er svært fordi det at træne for et maraton ikke er det samme som at træne til Formel 1. Jeg er nødt til at fortsætte med min Formel 1 specifikke træning – ting som speciel vægttræningsprogrammer og øvelser til opbygning af nakkemuskulaturen – foruden det ekstra jogging jeg skal foretage mig.”

Jarno Trulli har fået udfordret den tid han løb i New York maraton for et par år siden. Om han vil forsvare tiden i et direkte angreb vides ikke.
”Det bliver hårdt, men løbet er den 4. november – et pr uger efter sæson – så jeg vil arbejde hårdt på at forbedre min udholdenhed og løbeteknik de næste mange uger.”
Det vides ikke om Jarno Trulli vil tage udfordringen op. Han har allerede gennemført et New York maraton, men på den anden side er det ikke hver dag han kan sætte en unge løve på plads.