• Forside

Pressemeddelelse fra Red Bull

På Monza banen i Italien, hvor det næste Formel 1 Grand Prix bliver afviklet i næste weekend, bliver der kørt rigtigt hurtigt, men hvorfor er det at bilerne kører hurtigere her end andre steder? Det kommer Red Bull her med et forslag til.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/9 2007 klokken 13:09

”Vi har fundet ud af, at der er noget der hedder aerodynamik, hvilket angiveligt har stor indflydelse på, hvor hurtigt man kan kører,” kom det i pressemeddelelsen.

Her er forklaringer på hvad de fine ord betyder, i et mere forståeligt sprog:

Aero package: Det er papiret hvori man køber chokoladebaren Aero. Hvis din bil har udformning som en chokoladebar, vil den ikke være hurtig.

Rear Wing: Meget gamle Formel 1 piloter kommer i himlen, for at de kan komme hurtigere rundt end almindelige mennesker, bliver de udstyret med disse vinger.

Gurney Flap: Opkaldt efter den Amerikanske F1 pilot Dan Gurney, der kørte 86 Grand Prix, hvoraf han vandt de 4. Han var også den første der vandt et løb i en bil han selv havde bygget (Eagle-Climax.) Mens han byggede bilen, blev han sur over at han hele tiden fik værktøj i hovedet, hvorfor han lavede en lille flap på bagvingen, så ikke de blev ved med at ryge ned i hovedet på ham.

Wind Tunnel model: Det er en term de burger indenfor modebrancen, for de piger der godt kan lide at få taget billeder med vind i håret.

Endnu en Una pige ankommer til Red Bull festen, er hun en 50 %?

50 % Wind Tunnel Model: Som nævnt ovenfor, men gælder for de piger der har en dårlig kontrakt, hvilket betyder at pigerne skal afgive halvdelen af deres honorar til agenten.

Turning Vain (nogen gange bliver det stavet Vane): Det der sker med en vindtunnel model, når du siger for mange søde ting til hende.

Aerodynamicist: Et ord der er svært at sige

Front End Plate: Den tallerken der lettest falder ud over kanten på et bord

Drag: Den måde folk syntes tiden går langsomt på, når de sidder og ser et kedeligt løb, hvor bilerne angiveligt burde kører race.

Drag coefficient Cd: Den kedelige musik, som piloterne lytter til, når de kører ned af langsiden på Monza

Down Force: Politi styrke, der arbejder på South Downs tæt ved Englands kyst.

High Down Force: Samme politistyrke, efter de har røget noget ulovligt fjolle tobak

Low Down Force: Samme styrke igen, efter de har inhaleret ovenstående tobak

Winglets: Badevinger til babyer

Lift: Det som de dovne aerodynamikere burger, nåd de skal rundt på kontoret, frem for at bruge trappen.

Deflector: Det ord man bruger for aerodynamikere, der ikke længere ønsker at arbejde for holdet mere, eller smutter til et andet hold.

Så burde ingen længere være i tvivl.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.