• Forside

1.Frie træning på Monza: Kimi hurtigst

Så er der Formel 1 igen. Denne gang er det Monza banen, der ligger asfalt til det Italienske Grand Prix, et Grand Prix der endnu engang er alt afgørende for Ferraris mesterskabs chancer. McLaren lader dog til at være stærkest inden 1. træning.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/9 2007 klokken 11:09


Meget atypisk, så ser vi de første biler på banen, lige fra sessionens åbning.
Liuzzi, Vettel, Davidson og Schumacher var simpelthen klar med det samme. Kort efter kom også Sutil og Yamamoto på banen.

Så det typiske set-up med piloter fra de små hold på banen fra starten tegnes igen, men hov, hvem er det der kører ud her kun 2 minutter inde i træningen. Det er sørme Lewis Hamilton i sin McLaren racer. Ham kan vi vist ikke betragte som en af piloterne fra de små hold!

Også de to Red Bull piloter, David Coulthard og Mark Webber kører ud, efter kun 4 minutter, så der for en gang skyld er en del racere på banen her tidligt i første træning.

Der er selvfølgelig kun tale om installationsomgange, noget Alonso også benytter sig af her tidligt på dagen. Men for spanieren, er det vist ikke helt efter planen, da hans bil lader til at have nogle tændingsproblemer.
Så installationsomgangen for ham, bliver ikke til noget, men bilen kommer dog tilbage til pitten.

Efter de første 14 minutter, forsøger Sebastian Vettel fra STR sig med en hurtig omgang. Det første forsøg i dag. Tiden er ikke ligefrem prangende. 1.26.8, hvilket er mere end 6 sekunder langsommere end den officielle banerekord.

Først 7 minutter senere, bliver der igen sat nogle tider. Her er det Toyota piloten Jano Trulli, der sætter sig på den hurtigste tid, ind til videre. En tid, Ralf Schumacher er tæt på at slå, kort tid efter.

Efter en halv time, hvor de fleste biler, som det mindste har været på banen for at få bilen klar, mangler vi stadig at se de to Ferrari piloter ude. Der er end ikke meget der tyder på, at de vil ud lige med det samme.

Efter 33 minutter, finder Kimi Räikkönen dog ud af, at han måske skulle tage en lille tur på Monza. Han kryber i hvert fald ned i cockpittet på sin Ferrari racer.

Liuzzi finder ud af, at Monza ikke er så let at kører hurtigt på, som nogle vil tro og må en tur i gruset. Han holder dog bilen kørende og kommer tilbage på banen, sammen med en god portion småsten, bare for at gøre det lidt mere spændende for de andre.

Efter 40 minutter, er Felipe Massa også ved at gøre sig klar til en tur på Monza.

Lewis Hamilton sætter sin første tid, hvilket klart bringer ham i front. Mens briten er ude og vise, at McLaren er her for at vinde, kører Kimi Räikkönen endeligt ud på banen.

Kimi får ikke sat en tid i første forsøg, men derefter tager han teten, hvorefter det begynder at gå stærkt.

Nick Heidfeld rykker af sted og placerer sig på en 6. hurtigste tid. Alonso lader til at være klar igen, efter en time i pitten, som følge af deres lille problem.

Heidfeld bliver overhalet af sin bagende i Ascari kurven.

Fernando Alonsos problem lader til at være løst. Med lige under 20 minutter igen af første træning, sætter han den 4. hurtigste tid.

Der bliver forsøgt en del over de sidste 20 minutter, men Kimi Räikkönens bedste tid, der er seks tiendedele hurtigere end det bedste Ferrari præsterede under sidste uges test, forbliver den hurtigste.
Felipe Massa sætter en hurtig tid, men kommer ikke forbi Räikkönens.

Lewis Hamilton sætter sig på tredje hurtigste tid, mens Fernando Alonso, til trods for en forbedring til sidst, må se sig placeret bag de to Ferrari piloter, men værst af alt, bag Lewis Hamilton.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.