• Forside

Så slem er Fuji da heller ikke!

Red Bull fortæller her, hvorfor Fuji er så meget bedre end Suzuka, der de sidste tre årtier har lagt asfalt til Japans Formel 1 Grand Prix. ”Fuji er den tættest bevogtede vulkan i verden!”

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/9 2007 klokken 10:09

Der er mange, som har svært ved at forstå, hvorfor det Japanske Grand Prix absolut skulle flyttes til Fuji, en bane som det tager utroligt langt tid at komme ud til, men det kommer Red Bull har med en forklaring på.

”Suzuka har et kæmpe Pariser Hjul, men Fuji ligger tæt på det mest fotograferede bjerg i verdenen, der tilmed er en vulkan.”

”Over de sidste 2.200 år, har Fuji kun været i udbrud 75 gange. At det så er snart 300 år siden sidst, betyder at det måske snart er tid igen.”

”På Suzuka er der utrolig mange butikker, selv et fransk bageri, men på Fuji er der et posthus oppe på toppen af bjerget. Det har dog kun åbent om sommeren.”

”Det siges også om Fuji, at det laver sit eget vejr. Men tænk på hvor galt det kan gå, når du er inviteret ud til en der laver sit eget brød? Alt hjemmelavet indeholder en vis fare, så pas på med noget så specielt som vejret!”

”Det eneste vi kan sige med sikkerhed, er at Fuji bliver koldere og vådere end Suzuka, hvilket ikke nødvendigvis er slemt.”

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.