• Forside

Bernie tror Alonso sidder på sidelinien i 2008

Bernie Ecclestone er en mand, der plejer at have rimelig godt styr på, hvad der sker i Formel 1 verdenen. Derfor kan man godt være bange for, at han har ret i hans påstand om, at Fernando Alonso sidder på sidelinien i 2008.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/10 2007 klokken 16:10

Bernie Ecclestone skulle vide, at Fernando Alonso stadig er at finde hos McLaren i 2008, men at han ikke kører for McLaren i 2008. Hellere betale mange penge for, at konkurrenten ikke får din kører. Noget som Ron Dennis tidligere har snakket om, men ikke rigtig praktiseret før.

Det vil dog sige, at Ron Dennis holdt Juan Pablo Montoya væk fra et løbssæde i NASCAR Nextel Cup i et par måneder inden han lod Montoya gå for en ukendt sum penge. Tilbage i 1993 overvejede Ron Dennis at skrive kontrakt med Rubens Barrichello for 1994, og så lade ham sidde på sidelinien et år.

Fernando Alonso vandt det italienske Grand Prix for McLaren. Har han chancen for at genvinde sejren igen i 2008?

Bernie Ecclestone skulle angiveligt have fortalte flere britiske reportere, at han var blevet fortalt, at Fernando Alonso skifter til Ferrari, men først fra 2009, da McLaren holder ham på sidelinien i 2008.

“Det vil være forfærdeligt, men der er ikke noget man kan gøre ved det. Det passer måske Ron Dennis. Ron vil måske sige ’Jeg betaler dig, men du kan ikke køre for nogle andre’ lige som man gør med designere.”

Bernie Ecclestone udtalte samtidig, at han gerne så Fernando og Lewis indgå i et slags Senna/Prost forhold á la de afslutninger vi havde på 1989 og 1990 sæsonerne.

”Jeg ville elske at se den slags.

Med henvisning til starten på det belgiske Grand Prix siger Bernie Ecclestone: ”Jeg tror han (Fernando) prøvede at tage ham (Lewis) af banen. Det så sådan ud, gjorde det ikke? I gamle dage var de lidt mere bisseagtige, men nu er det blevet meget mere sikkert. Forestil dig det skete på den sidste omgang i det sidste løb. Køreren der førte på det tidspunkt ville blive mester. Se det vil være en kontroversiel afslutning.”

Ender VM i et sammenstød mellem Lewis Hamilton og holdkammeraten. Et drømmescenarie for Bernie Ecclestone

Fernando Alonso afviser den mulighed, men hvem ved hvad der kan ske, hvis situationen opstår.

”Det vil ikke ske,” siger han.