• Forside

Racisme hos McLaren?

Måske en lidt grov overskrift, men det er den første tanke, der falder en ind. Om end det ikke er direkte hos McLaren, så er det blandt de personer, der går rundt hos McLaren. Fernando Alonsos far nægter at give hånd med Lewis Hamiltons far.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/10 2007 klokken 15:10

I Danmark har vi Asmaa Abdol-Hamid, der ikke vil give hånd til mænd. I Formel 1 har vi Jose Luis Alonso, der ikke vil give hånd til Lewis Hamiltons far, Anthony. Noget som går Anthony på, hvilket han fortalte den australske tv-station Ten på Fuji Speedway søndag.

”I kender mig – jeg kommer godt ud af det med alle. I bliver nødt til at stille Fernandos far det spørgsmål (om hvorfor han ikke vil give Anthony Hamilton hånden, red.) – Hvordan han har det omkring mig?”

Lewis og Anthony Hamilton

“Han vil ikke give mig hånden af en eller anden grund. Jeg har tilbudt min hånd til ham flere gange under forskellige omstændigheder og han nægter altid. Det er sket mindst tre gange. Ingen forklaring, ingen diskussion. End ikke når hans søn vinder.”

“Hvis han her et problem med mig, jeg kan ikke forestille mig, hvad det skulle være andet end at min søn fører verdensmesterskabet.”

Fernando Alonso og Lewis Hamilton er ikke gode venner. Det er deres færdre heller ikke

McLaren er ikke noget rart sted at være i år. Tidligere på sæsonen kunne man læse, hvordan Fernando Alonso overværede kvalifikationer hos Renault i stedet for hos McLaren. På et spørgsmål fra Tens reporter omkring den glade familie hos McLaren svarer Anthony:

”Du må have læst en eller anden vittighedsbog! Det ville have været en drøm – Det burde være sådan, men sådan er det ikke. Men vi er åbne overfor muligheden.”

Naturligvis er de ikke racister hos McLaren, og det er fædrestolthed, der er problemet hos McLaren. Men den slags smitter, og det i det eneste team, der reelt har en chance for at vinde kørernes mesterskab.

Vi har tidligere hørt om Fernando Alonso, der belønner sine mekanikere med penge, når han vinder. McLaren har altid udadtil virket som et koldt team. Forkert, har kørerne sagt, men det virker efterhånden sådan.