• Forside

Polen vil have deres eget Grand Prix

Med Robert Kubicas succes i Formel 1 har polakkkerne set lyset. De vil have Formel 1 til Polen, og det skal ske på en ny bane bygget til formålet. En bane der med danske øjne lyder meget interessant.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/10 2007 klokken 08:10

Det tyske Sports-Informations-Dienst skriver, at polakkerne har fået blod på tanden oven på landsmanden Robert Kubicas store succes. Går man ind i en polsk boghandel kan man finde bøger om Robert Kubicas vej til Formel 1. Nu skal der ske noget, men pt vides det ikke om det bliver Hermann Tilke, der skal designe banen.

Men det skal han jo nok. FIA’s hofdesigner har jo slået stregerne for halvdelen af de baner, der vil blive brugt i 2009 kalenderen. Det interesante ved banen for os danskere er, at den skal bygges i området ved Gdansk. Gdansk er en stor polsk havneby, der har daglig forbindelse med færge til Danmark.

Robert Kubica ved et tidligere BMW event i Warshawa

Da jeg var i Polen i sommers kunne man læse annoncer for, hvordan man var ved at udbygge området ved Gdansk til et rigtigt ferieparadis, hvor specielt danskere og nordmænd var målgruppen, men med personer fra hele verden tilknyttet området. Således en brasiliansk familie, der havde købt et sommerhus i Gdansk.

Så det lyder ikke som en tosset tanke i hovedet på en polsk journalist, når Polen vil bygge en Formel 1 bane. Længden på banen vil være 5.7 km og budgettet for opbygningen af banen er på over en milliard kroner. Her til skal siges, at den polske timeløn som bekendt er noget lavere den danske. Bygningen af en Formel 1 eller skal vi nøjes med at kalde det for en racerbane, for endnu har Bernie Ecclestone ikke meldt noget ud omkring Polen og Formel 1, vil kunne tiltrække nye racerklasser til landet.

På grund af beliggenheden tæt ved den tyske grænse, få timers kørsel fra for eksempel Rostock og Berlin er det ikke utænkeligt, at banens første større løb kunne blive den tyske Formula BMW serie. BMF1 hilser ideen velkommen. Specielt hvis det lykkedes for Polen at få lokket Formel 1 til landet.

Det vil give danske Formel 1 fans en mulighed for at tage til Formel 1 uden, at det koster det helt store tidsmæssigt eller økonomisk. BMW har tidligere i år været i Warshawa og demonstrere deres Formel 1 bil.