• Forside

Sætbold Hamilton

Lewis Hamilton hev i dag første sæt hjem, da han placerede sin McLaren racer på pole position til morgendagens kinesiske Grand Prix. At Kimi Raikkonen holder ved hans side gør ikke det hele mindre spændende for eneste reelle udfordrer starter fra anden række.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 6/10 2007 klokken 10:10

Lewis Hamilton foran Kimi Raikkonen, Felipe Massa og Fernando Alonso. Lewis har alle muligheder for at tage mesterskabet i hus efter weekendens bedste omgang, som Lewis Hamiltons pole omgang blev kaldt over radioen.

Kimi Raikkonen skal ikke bare hive en kanin op af hatten for at have en chance for at tage hans første mesterskab, og selv om den kølige finne ikke direkte siger det, så tror jeg på, at der er fløjet nogle finske eder rundt i luften. For det er i den bil, som Kimi Raikkonen kunne have siddet i, hvis han havde valgt at blive hos sølvpilene et år længere.

Fernando Alonso skal have fat i både Rune Klan, David Copperfield og Penn & Teller for at genvinde verdensmesterskabet. Godt nok er han tættere på Lewis Hamilton end Kimi Raikkonen, men han har to Ferrari racere foran sig i morgen, og han starter ikke lige bag Lewis Hamilton. Fernando Alonso skal ikke bare sætte Lewis Hamilton på plads, men han skal helt ud af de pointgivende placeringer. Hvilket med Lewis Hamiltons nuværende form ikke lader til at være muligt.

Lewis Hamilton vandt sit første Formel 1 løb i karrieren i Canada 2007. I morgen kan han vinde sit første VM i Kina.

Så der er jo også lige detaljen, at der er gået hak i den nye plade, som Fernando Alonso har sat på pladespilleren. Sidste år beskyldte verdensmesteren Renault for ikke at gøre nok for hans chancer for at tage VM nummer to, og at det betød mere for Renault, at Alonso ikke tog 1-tallet med til McLaren end at Ferrari vandt.

I år beskylder han nu McLaren for ikke at gøre nok, og at Lewis Hamilton bliver favoriseret i uhørt grad. Det klæder ikke den stadig regerende verdensmester, og manden bag Formel 1 Bernie Ecclestone ser da også hellere Lewis Hamilton som ny verdensmester.

For Lewis Hamilton ved, hvad der forventes af en verdensmester, mens Fernando Alonso holder sig for selv og ikke gør nok for at promovere sporten. Noget som både Fernando og Kimi Raikkonen bliver beskyldt for, og det er ikke kun i år de udtalelser falder.

Levis Hamilton bestemmer selv om han vil sikre VM i morgen

Lewis Hamilton tog første sæt i dag, da han kørte den hurtigste tid. Hamilton bestemmer selv om han vil tage mesterskabet med hjem i morgen for han ved, at hvis han slutter foran Kimi Raikkonen og Fernando Alonso, så er VM overstået. Det er så lige meget hvor i pointrækken han ender.

I dag sætbold. I morgen Match bold?