• Forside

Mosley: Jackie Stewart er åndsvag

Max Mosley nægter at undskylde overfor den tredobbelte Formel 1 verdensmester, Sir Jackie Stewart, at han i et interview i sidste måned kaldte denne for ”erklæret åndssvag”.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/10 2007 klokken 00:10

I slutningen af september måned deltog FIA’s præsident Max Mosley i en frokost med flere medier og overfor en journalist fra dagbladet ’Guardian’ kaldte præsidenten Sir Jack Stewart for en ”erklæret åndssvag”. Det blev Sir Jackie ikke glad for.

Årsagen til Mosleys bramfrie kritik af den lille 68-årige skotske dinosaur med kilten og Folkevognskasketten, skyldes, at den tidligere F1-verdensmester skarpt har kritiseret FIA, og dermed indirekte Mosley, for håndteringen af Ferrari-spionskandalen.

På spørgsmålet om hvad Sir Stewart selv siger til at blive kaldt ”erklæret åndssvag”, udtaler han, at et søgsmål for bagvaskelse er under overvejelse.

FIA Præsident Max Mosley gentager gerne, at han finder Jackie Stewart "åndsvag".

”Mine advokater er i kontakt med Mr. Mosley,” oplyser Stewart.

Mosley er, som vanligt, helt klar i spyttet.

FIA-præsidenten kunne ikke drømme om hverken at reagere eller undskylde sine bemærkninger. Heller ikke selv om en anden tidligere F1-mester, Damon Hill, kalder Mosleys bemærkninger for ”en grov fornærmelse” af en person som lider af ordblindhed.

Mosley har videre udtalt, at Stewarts beskrivelse af spionaffæren viste, at han var ”meget dårligt informeret”.

”At fremkomme med disse, og andre grundløse bemærkninger, uden at undersøge et eneste af beviserne er ikke blot tåbeligt og kluntet men også direkte uansvarligt,” sagde Mosley.

”Den slags kommentarer vil kun skade sporten.”

”Jeg kommer ikke med nogen undskyldning, og jeg er mere end villig til at gentage dette synspunkt om ham (Stewart, red.) i fremtiden,” lover FIA’s præsident.

”Visse medlemmer af det britiske motorsportsforbund anser Jackie Stewart for et nationalklenodie,” fortsatte Mosley. ”Jeg har kendt Jackie i næsten 40 år, og jeg kender hans synspunkter.”

”Men de må acceptere mig for, at jeg ikke er enige i dem,” sluttede Max Mosley.

Nu mangler vi blot de sædvanlige kommentarer fra den anden dinosaur i syd, østrigeren Niki Lauda.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.