• Forside

Intet Prodrive / McLaren samarbejde i 2008

Den seneste tids usikkerhed omkring Prodrives 2008-entré i Formel 1 med en McLaren pakke, udelukkes nu officielt af holdets direktør David Richards. Årsagen er bl.a. usikkerhed om fortolkningen af reglementet vedrørende kundebiler.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 10/10 2007 klokken 23:10

Prodrives direktør David Richards udtaler nu, at Prodrive ikke vil stille til start i 2008 med lånte fjer fra McLaren.

”Vi kan ikke gennemføre den oprindelige plan, som vi havde lagt sammen med McLaren,” udtaler Richards til nyhedsbureauet ’Reuters’.

”Der bliver ikke tale om et fuldt arrangement imellem os fra dag ét. Det kan ikke lade sig gøre,” tilføjer han. Prodrivechefen afviser dog ikke, at man kunne søsætte en bil med hybridchassis eller måske en helt anden bil.

Prodrives kommende Formel 1-hovedkvarter.

Det overvejende problem for Prodrive er flertydigheden i ’kundebil’ regulativet for 2008. Således indgav Williams en protest til FIA over Prodrives og McLarens projekt, og denne er nu indbragt for FIA’s appelinstans til en høring senere i denne måned.

Selv om der endnu ikke er offentliggjort en ny ’Concordeaftale’ for 2008, så lover Richards dog, at Prodrive har forpligtet sig til at deltage i Formel 1.

”I mellemtiden vil vi overveje alle vore alternative muligheder for næste sæson," siger han.

I 2006 indbød FIA potentielle teams til at ansøge om deltagelse i Formel 1 fra 2008, og 22 af disse indsendte på behørig vis sine ansøgninger – hvilket indbefattede de nuværende 11 teams – samt Prodrive på den sidste 12. plads.

Ved den lejlighed udtalte FIA’s præsident Max Mosley, at ansøgere som ikke i første omgang var blevet godkendt, burde holde kontakten med forbundet ”i tilfælde af en ledig plads”.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER