• Forside

Alonso har underskrevet hos Renault

Den dobbelte verdensmester Fernando Alonso har ifølge den tyske avis 'Bild' underskrevet en treårig aftale med de afgående verdensmestre fra Renault. Hvis han ellers kan slippe ud af sin McLaren kontrakt.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/10 2007 klokken 05:10

Måneders spekulationer om hvorvidt Fernando Alonso forlader McLaren efter denne sæson er nu ved at tage sin ende.

En forhåndsaftale med Renault skulle være blevet underskrevet under det japanske Grand Prix på Fuji banen.

Men et skifte til Renault kan meget vel blive droppet. Det hele afhænger nemlig af om Alonsos nuværende arbejdsgiver, McLaren og Ron Dennis, vil lade Fernando Alonso slippe ud af sin kontrakt med teamet, der ellers er gældende for 2008 med en option for 2009.

Fernando Alonso og Lewis Hamilton fejrer sejren i Malaysia. Måneder senere var forholdet iskoldt

Ron Dennis har tidligere sagt, at han vil give frit lejde til spanieren, så han kan komme væk fra det team, som han ikke har det godt i. Vi glædede os i sin tid til at opleve Juan Pablo Montoyas latinske temperament hos McLaren, men det var jo ingenting i forhold til de spændinger, der i år har været hos sølvpilene.

Renault skulle dog ikke være villige til at betale Fernando Alonso ud af hans McLaren kontrakt. Et beløb som ellers kunne hjælpe på lidt af den bod, som McLaren skal betale for deres medvirken i spionsagen. Hvis Alonso vil væk fra McLaren er det på egen regning, og det kan blive dyrt.

For Ron Dennis er en mand, der kan finde på at betale Fernando Alonso hans skyhøje løn i 2008 for at holde ham på sidelinien og væk fra de andre teams. Noget som han er fuldt ud berettiget til medmindre der i Alonsos kontrakt står, at spanieren skal køre.

Men hvem havde forestillet sig, at Alonso skulle falde så dårligt til hos McLaren? Kontrakten blev tilmed offentliggjort før Lewis Hamilton overhovedet var på tegnebrættet som McLaren Formel 1 kører.

Fernando Alonso skulle have set tegninger af R28 og hørt hvilke tiltag man vil forsøge på R28 under hans møde med Renault.

Renault skulle under mødet med Fernando Alonso på Fuji have vist Fernando Alonso de første tegninger og udviklingsideer til den kommende R28. Vi venter med spænding på en løsning.

RELATEREDE NYHEDER