• Forside

Ralf til Spyker – ikke særlig sandsynligt

Ralf Schumacher har efter Toyota sponsoren og vennen Vijay Mallyas opkøb af Spyker-teamet leget med tanken om at skifte til det mindre team. Men det er ikke særlig sandsynligt.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/10 2007 klokken 05:10

Hvor kører Ralf Schumacher i 2008 og kører han overhovedet? Spyker har været nævnt som et muligt team for tyskeren, efter at teamet er blevet solgt, men også her kan det se sort ud.

Ralf Schumachers manager Hans Mahr har ellers været i samtaler med Vijay Mallya under det kinesiske Grand Prix sidste weekend. Schumacher har da heller ikke udelukket, at Spyker kunne være teamet, som han fortsatte karrieren hos.

David Coulthard skiftede jo med stor succes fra det stive McLaren til det festende Red Bull team. Hvorfor skulle Ralf ikke kunne skifte fra japansk organisation til en tilsvarende europæisk?

Følger Ralf Schumacher med Kingfisher til Spyker?

Men Vijay Mallya er dog realistisk nok til at sige, at Formel 1 handler ikke om at vælge med hjertet, men med hjernen.

Hvad angår Ralf Schumacher siger Vijay: ”Jeg er personligt meget glad for ham. Men en kører-lineup er ikke noget, der bør besluttes af hjertet, men af hjernen. Jeg ønsker kørere som kan hæve teamets standard.”

Hvilket ikke betyder Ralf ikke kan gøre dette, men at resultatet af de investeringer man foretager i teamet skal ende i plus. Heller ikke indiske kørere står forrest på ønskesedlen.

”Jeg bliver altid spurgt om vi vil tage en indisk kører, og mit svar er: hvis jeg kan finde en der er klar. Men kun under de parametre jeg lige har nævnt. Kørerne er en vigtig del af teamet, så ens kører-lineup er vigtigt og ikke noget man vælger af sympati.”

Niki Lauda har været ude og sige, at han forventer, at Ralf Schumacher må stoppe i Formel 1 efter denne sæson, men sådan en kommentar kan man ikke bruge til noget.

Hans Mahr siger: "Udtalelser som disse opfatter vi som meningsløse. Vi fortsætter med at forhandle.”

Ralf Schumacher kunne være en interessant holdkammerat siger Adrian Sutil. Han vil dog ikke direkte nævne navnet Ralf Schumacher, men siger til den hollandske avis Algemeen Dagblad: ”En som er hurtig og som presser mig fordi man så er nødt til at forbedre sig selv. En med et stort navn og en masse erfaring.”

Adrian Sutil udelukker ikke fordelen ved at have Ralf som teamkollega

Man kan dog frygte, at Spyker F1, Pride of India, Team India, Kingfisher Team India eller hvad teamet nu kommer til at hedde i 2008, ender med to betalingskørere. Roldan Rodriguez har været nævnt i denne sammenhæng. En kører som skulle være god for 100 mio. kroner i sponsorer.

Ralf Schumachers sæde hos Toyota forventes at blive overtaget af GP2 mesteren Timo Glock, der med en formodet årsløn på 2 mio. dollars er noget billigere end de 19 mio. dollars Ralf Schumacher mentes at tjene. Den kontrakt forventes bekræftet i Brasilien.