• Forside

Lauda til McLaren-Mercedes: Sagsøg Alonso

Den tredobbelte Formel 1-verdensmester Niki Lauda deler endnu engang velvilligt ud af sin store visdom og foreslår nu McLaren-Mercedes, at de ganske enkelt sagsøger Fernando Alonso for tabt omsætning.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 19/10 2007 klokken 00:10

Der går næppe en uge, før der er nyt fra tænketanken i Østrig, den tidligere F1-verdensmester Niki Lauda. Denne gang er det gode råd til McLaren-Mercedes, som den østrigske dinosaur velvilligt deler ud af.

Lauda, som vandt sit sidste mesterskab med McLaren i 1984, oplyser til ’ITV Sports’ bekymrede læserskare, at han vitterligt kæmper med at forstå Alonsos opførsel i den seneste tid. Det oplyses ikke, om disse kampe er aldersbestemte.

Årsagen er, at spanieren offentligt har udtrykt stor utilfredshed og frustration over, at rivalen, teamkammeraten og Dennis-opfindelsen Lewis Hamilton får særbehandling i teamet.

Fernando Alonso og Lewis Hamilton i sand idyl inden Ungarns Grand Prix, 2007.

”Det er ubegribeligt,” udtaler 58-årige Lauda om denne reaktion fra spanieren.

”Hvordan kan han gøre det,” fortsætter han. ”Jeg havde mine kontroverser med Ron. Han er ikke en nem mand at arbejde sammen med, men jeg kendte altid min grænse – jeg kunne ikke ødelægge mine sponsorer og de folk som betalte min løn.”

”Jeg har aldrig i livet oplevet en mand opføre sig som ham. Der må da udvises et minimum af respekt. Hvis du er ansat af en, som betaler din løn, så må du opføre dig, som man kan forvente. Det står endda i kontrakten.”

”Jeg har hørt, at hvis Ron kommer ind i bygningen og hilser på sine ansatte, så vender han (Alonso, red.) sig om og kigger den anden vej. Det er ikke normal adfærd. Jeg forstår det ikke. Men måske opdrager de ikke på hinanden i de byer, han færdes i, i Spanien.

Lauda mener, at McLaren med sindsro kan sagsøge Alonso for kontraktbrud i forhold til sine forpligtelser overfor teamet og sponsorerne. Det er uvist, om der er tale om en skjult jobansøgning, men østrigeren kommer ikke desto mindre med en serviceoplysning til Ron Dennis.

”Hvis jeg ledede McLaren, ville det første jeg ville gøre i Brasilien være, at give ham (Alonso, red.) et sagsanlæg for den skade han har påført McLaren og Mercedes,” siger Lauda.

”Hvis Mercedes kan bevise, at folk ikke vil købe deres biler på grund af Alonsos attitude, så er der tale om en skade. Så det første jeg ville sige til ham, for at få alt på det rene, var ’jeg sagsøger dig for så og så mange dollars. Lad os så sætte os ned… du har en kontrakt, min ven, og nu kører du… har du forstået?’.”

Ifølge Niki Lauda har Fernando Alonso påført McLaren, og dermed også Mercedes-stjernen, stor skade og muligt tab på bilsalget.

”Man må få ham til at tænke sig om,” fortsætter Lauda, hvorefter han pludselig fremkommer med en temmelig voldsom generalisering.

”Lad mig sige det på den måde… du ved, visse sportsfolk er ikke specielt intelligente og måske har de dårlige managers. De drives ofte af skøre ideer, som f.eks. ’det er ikke min skyld, det er deres skyld, jeg kan gøre hvad der passer mig, op i r…. med dem, og Ron, ham gider jeg ikke hilse på’.”

”Men hvis du præsenterer ham for et muligt sagsanlæg for at ødelægge (McLarens omdømme, red.), og fortæller ham, at han bare har at opfylde sin kontrakt, så måske – lige pludselig – får hans hjerne et lille chok,” oplyser Lauda, som hermed afslører overraskende kompetencer indenfor neuropsykologien.

”Og måske først da kan man bringe ham tilbage til virkeligheden, for det er virkelig, hvad resultatet vil blive. Men som det udvikler sig for øjeblikket, så tror jeg, at det bliver virkelig svært at bringe ham ud af hans mentale tilstand,” slutter Niki Lauda.

Det var de sidste ord (i denne uge) fra den østrigske vismand, som hermed afslørede nye spændende sider af sit store intellekt.

Hvilket tab for motorsporten, da Lauda stoppede som aktiv kører, men lykkeligt, at han stadig kan bidrage med sin visdom.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER