• Forside

Alonso udtaler sønderlemmende kritik af McLaren

Fernando Alonso kunne i dag have fejret sit tredje verdensmesterskab, men i stedet skal han fordøje et chocknederlag. Spanieren retter nu en sønderlemmende kritik af sit team, og han mener, at de havde vundet, hvis en anden taktik var blevet lagt.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 22/10 2007 klokken 16:10

Stemningen hos McLaren bliver sikkert ikke bedre, efter Fernando Alonsos temmelig kontante udtalelser til spanske radiostationer i dag. Han mener, at nederlaget til Ferrari udelukkende skyldes McLarens egne, taktiske fejl.

”McLaren har gjort det hele forkert. De tabte mesterskabet på grund af fejlslagne beslutninger, som de traf i anden halvdel af sæsonen,” udtaler Alonso til den spanske radiostation 'Cadena Ser' mandag. ”Det er jo ikke nogen hemmelighed, at de ikke har hjulet mig særligt meget.”

”Fra et ledelsesnæssigt synspunkt har sæsonen ikke været særligt godt organiseret,” tilføjede han.

Fernando Alonso i sin McLaren racer.

”De har ikke arbejdet som et team, og resultaterne taler for sig selv. Hver person bliver nødt til at drage deres egen lære ud fra denne sæson. Men hvis vi havde grebet tingene an på en anden måde, ville vi have haft bedre resultater.”

Alonso sluttede kun ét point efter den vindende Kimi Räikkönen og med lige så mange points som teamkammeraten Lewis Hamilton – en kollega, som han ikke ligefrem har været bonkammerat med undervejs.

Oprindeligt var planen, at spanieren, der kom som verdensmester fra Renault, skulle indbringe de sejre som McLaren ikke havde fået en eneste af i 2006-sæsonen, og Alonso forventede på den baggrund, at han dermed også ville få en behandling, som er en dobbelt verdensmester værdig.

Det fik han ikke efter eget udsagn. Da Hamilton skred i den sursøde kinesiske sovs i svinget ind til pitlanen og dermed landede i gruset og udgik, udtalte Ron Dennis, at kampen for Hamilton nu var imod Alonso og ikke Räikkönen.

”Hvad chefen udtalte efter løbet i Kina, om den måde teamet skulle køre imod mig på, og ikke Kimi, var en helt klar afsløring af deres intentioner,” sagde han.

”I de seneste løb har mine arme og ben været bundet. Jeg har ikke haft nogen mulighed for at tage beslutninger selv. Jeg havde bare værsgo’ at køre, som jeg fik besked på.”

”McLaren tabte, og Ferrari udførte et bedre stykke arbejde end alle andre,” udtalte Alonso.

Allerede under starten blev McLaren klart distanceret af Ferrari.

Den mest kontroversielle udtalelse kom spanieren dog med til sidst i interviewet.

Samtalen kom ind på den verserende appelsag, hvor McLaren har appelleret, at stewards i første omgang dømte BMW Sauber og Williams for at køre med for lave varmegrader i deres benzin, hvorefter de senere frifandt begge teams på grund af manglende beviser.

Denne frifindelse appellerede McLaren omgående.

"Uanset hvem der får flest point, så er det den rette verdensmester. Det ville skade sporten, hvis de (McLaren, red.) vandt på denne måde."

"Jeg vil skamme mig, hvis det sker," sluttede Alonso.

Spørgsmålet er, om disse kontante udtalelser ikke er et tegn på, at Alonso er på vej væk fra McLaren. Alene at han siger "de" om sit eget team, viser, at han, om ikke andet så mentalt, allerede er på vej væk.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER