• Forside

Kimi: En drøm der går i opfyldelse

Den nyslåede verdensmester, Kimi Räikkönen, blev omringet af den samlede verdenspresse, da han tirsdag eftermiddag landede i Zurich. En meget glad og smilende finne, mødte pressen

Af: (@bmf1.dk) d. 24/10 2007 klokken 06:10

"Jeg er så glad, at det næsten gør ondt, siger den nykårede verdensmester Kimi Räikkönen. "Dette er en drøm der er gået i opfyldelse."

Kimi Räikkönen havde svært ved at tørre smilet af læberne, da han satte foden på europæisk jord igen, efter finale afslutningen i Brasilien, hvor han snuppede sejren og verdensmesterskabet.

Den finske superstjerne deler her ud af nogle af de følelser og tanker, som han har gået med i mange år.

"Det er nået jeg har drømt om at nå, siden jeg var barn. Jeg var syv år, da jeg første gang så en racerbane. Det var en gammel og lille gokart-bane, der hed Bembole, kun fem kilometer fra hvor jeg boede. Det blev mit andet hjem."

Kimi Räikkönen koncentreret op til det italienske GP 2007

"Jeg har altid sagt, at målet for min karriere er at blive verdensmester. Jeg har været meget tæt på et par gange og til sidst gik det bare som det skulle. Vi har altid givet vores bedste for at vinde. Når man gør det i en sport, skal man altid presse maksimalt indtil det er slut."

"Du kan aldrig vide hvad der vil ske i et løb. Se bare tilbage på de sidste tre løb, og du ved hvad jeg taler om. Fuji var virkelig forfærdelig for os. Vi var bag resten af de andre og vores løb var slut næsten med det samme."

"Da vi forlod Japan, var vi 17 point efter, uden en chance for at slå tilbage," fortsætter Räikkönen. "Jeg tror, at ikke mere end ti mennesker udenfor teamet, ville have satset på os. Men vi gav ikke op. På en vis måde tror vi på mirakler."

"Kina var vores joker. Vi vandt og køreren, der førte i tabellen, fik ikke nogen point. Det gav os håb, men der var ikke mange chancer tilbage. Det sidste løb var virkelig følelsesladet. De første fire kørere i feltet udgik ikke, og der var en tæt kamp for placeringerne mellem os og vores konkurrenter."

Kimi Räikkönen vinder det brasilianske Gp og verdensmesterskabet 2007

"Jeg havde nok min bedste start i sæsonen og jeg kunne måske have taget Felipe i det første sving, men jeg havde en plan og den involverede ikke en infight med min teamkammerat," siger Kimi.

"Jeg kunne se i spejlene, at Hamilton var ved siden af Alonso i sving 3 og at han havde et problem. Jeg indså, at vi havde den chance vi havde håbet på: Denne første omgang viste sig at blive afgørende for hele mesterskabet," slutter han.

Kimi Räikkönen sluttede mesterskabet med 110 point, bare et enkelt point ned til nummer to, Lewis Hamilton og Fernando Alonso, der måtte deles om andenpladsen.