• Forside

TF108 bliver anderledes

Toyota har ikke haft meget succes med hverken TF106 eller TF107. Det håber de kommer med TF108. Bilen vil være meget anderledes siger de til månedsmagasinet F1 Racing.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 6/11 2007 klokken 09:11

Pascal Vasselon, en af drivkræfterne bag det nye TF108 chassis siger, at bilen vil blive tydeligt anderledes, men den vil stadig tage udgangspunkt i nogle af de gode ting fra TF107. Men meget tyder på, at vi ikke får den tidlige lancering Toyota har foretaget de sidste par år.

Fra det sidste nummer af F1 Racing kan man blandt andet læse følgende

”Vores 2008 bil vil blive meget anderledes. Jeg vil ikke kalde den revolutionerende, fordi det er naturligt med en udvikling. For eksempel går man ikke fra at være dum til klog eller omvendt fra den ene dag til den næste."

Jarnoo Trulli er den Toyota kører, der har nydt størst succes med mærket. Måske TF108 kan give ny succes til den italienske kører

"Så selvom vores bil vil være en del anderledes, så vil det være en normal evolution med udgangspunkt i de erfaringer vi har opnået gennem tiden – og hvor vi er omkring vores forståelse af vores præstationer.”

Toyota vidste godt, at TF107 ikke ville blive en løbsvinder. Pascal Vasselon siger i F1 Racing, at de påbegyndte arbejdet på TF108 allerede før sæsonstarten TF107.

”Vi arbejder efter et skema, som nok er meget ens de andre teams. Vi startede på 2008 bilen meget tidligt – i januar. Fuji var den sidste store opgradering i 2007.”

Sådan så TF107 ud ved præsentationen. Hvordan kommer TF108 til at se ud

Selv om Renault var det hold, der startede længst tilbage i forhold til deres 2006 sæson, så påbegyndte de ikke det store arbejde på R28 før den første del var i gang. Toyota har ikke haft succes siden 2005, hvor Jarno Trulli i starten af sæsonen havde flere besøg på podiet.

Jeg tror, uden at vide det selvfølgelig, at vi skal forvente en præsentation af TF108 i slutningen af januar eller starten af februar.