• Forside

Coulthard: Red Bull skal levere nu!

I forbindelse med præsentationen af den nye RBR4 på Jerez, udtaler Formel 1´s ældste pilot, David Coulthard, at teamet skal til at levere resultater.

Af: (@bmf1.dk) d. 16/1 2008 klokken 15:01

David Coulthard mener, at Red Bull teamet skal til at levere resultater, der reflekterer den stigning i teamets resourcer, der har præget fremgangen i de seneste par år.

Det tekniske aspekt er blevet forstærket kraftigt indenfor de sidste par år, med ankomsten af den tidligere McLaren designer Adrian Newey, og Honda´s tidliegre tekniske chef, Geoff Willis.

Disse to herrer har været toneangivende iden udvikling Red Bull teamet har gennemgået, og sidste år var holdets bedste. En femteplads blev det til, da McLaren røg ud af konstruktørmesterskabet, og David Coulthard er mere klar end nogensinde til at arbejde videre på denne fremgang.

David Coulthard præsenterer RBR4. Jerez launch 2008

"Det er klart, at vi vil fremad. Vi blev fem i konstruktørernes mesterskab - en af pladserne fik vi på en måde forøret, men det var en forbedring i forhold til hvad vi havde tidligere år, og vi slog to konstruktør-teams," siger David Coulthard.

"Det er ikke noget der sker tilfældigt, det viser vi er på rette spor og helt klart at vi vil fremad. Teamet er vokset med 200 mennesker, investeringen fra Red Bull er på plads, og nu skal vi til at levere større resultater."

Skotten kørte RB4´eren på Jerez for første gang tidligere i dag, men sagde det var for tidligt at udtale sig om den, især i det fugtige vejr.

"Det er en ny bil og det er alt for tidligt at sige andet, end at bilens basale funktioner er som forventet. Vi skal ud på banen når det bliver tørt med slick dæk, for at få en bedre fornemmelse af den," siger Coulthard.

Coulthard i den nye RB4

Det er Coulthards håb, at det nye chassis virker rigtig godt med den øgede aerodynamiske effekt, som teamet har arbejdet på.

"Vi havde svært ved at opnå tophastighed, og få det nødvendige downforce level. Kigger man på McLaren og Ferrari, har de altid haft god tophastighed og de har downforcen i svingene. Så det er vores mål."

Den manglende pålidelighed sidste år, kostede mange point, og David Coulthard jokede med, at RB4´eren indtil videre har 100% pålidelighed i den korte test på Jerez.

Læs mere om den nye RB4 her

RELATEREDE NYHEDER